NIEUWSMartin Logan

Martin Logan Summit

Redactie HiFi.nl | 29 maart 2005 | Martin Logan

(ingezonden mededeling)

MartinLogan, the Loudspeaker Technology Company, heeft zojuist de nieuwe Summit luidspreker geïntroduceerd, welke een ongekende ontwikkeling representeert voor high-end  audiophile luidspreker design. De nieuwe Summit hybride electrostatische luidspreker levert geavanceerde technologische ontwikkelingen, een sterke verkleining van de kastgrootte en nieuwe standaarden voor efficiency, dynamiek en precisie.

Martin Logan Summit

“De audio wereld is zeer dynamisch, en wij ontwikkelen innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeftes van onze klanten,” stelt David Allen, Directeur van Product Development voor MartinLogan. “Tijdens het ontwikkelen van de Summit, wilden we zo goed mogelijk de vraag van onze klanten naar audio oplossingen die perfecte kwaliteit leveren beantwoorden. Door constant de bestaande markt in de gaten te houden, hebben de ontwikkelaars de perfecte oplossing gevonden voor de gehele sensorische beleving. Want, als één sensorisch element uit balans of genegeerd wordt, dan gaat dat ten koste van de gehele ervaring.”

De Nieuwe Summit wordt geleverd met :

 • XStat™ Electrostatic Transducer bestaande uit:
  - Ultra-Rigid AirFrame™ Technologie
  - Advanced Vacuum Bonding
  - MicroPerf Stators
  - ClearSpar™ technologie
  - CLS™ (Curvilinear Line Source)
 • High-Resolution PoweredForce™ Woofers
 • 25 & 50 Hz Level Controls
 • Proprietary Vojtko™ Crossover Filtering

“Afhankelijk van de grootte heeft de Summit een exceptioneel diep en accuraat basgeluid,” vertelt Joe Vojtko van Martin Logan. Summit integreert twee high resolution aluminium 10-inch woofers per kanaal. Verkrijgbaar in een verscheidenheid van standaard hout en aluminium afwerking, kan de Summit ook geheel naar eigen wens afgewerkt worden.

Voordelen en vernieuwingen:

- XStat™ Transducer
- Ultra-Rigid AirFrame™ Technologie: levert een rigide bergplaats voor de geavanceerde XStat™ transducer
- Advanced Vacuum Bonding: levert verbeterde precisie, efficiency en uniformiteit.
- CLS™ (Curvilinear Line Source): bewerkstelligt een gecontroleerde horizontale dispersion patroon. Aldoende wordt de ideale frequentie uitgezonden door de gehele leefomgeving, zonder dat de akoestiek verloren gaat.
- MicroPerf Stators: levert resultaat aan de hand van een extreem compacte electrostatic transducer en een maximaal speelbaar gebied.
- ClearSpar™ Spacers: vergroot de efficiëntie en dynamics, terwijl de PoweredForce Woofer Technologie immense basdynamiek en precisie levert.

MERK

EDITORS' CHOICE