NIEUWSB&W

Na de show - publicatie week 12

Redactie HiFi.nl | 24 maart 2005 | B&W

De week na een grote show; verzamelen van fotomateriaal, het schrijven van verslagen, het vastleggen van afspraken die tijdens de show zijn gemaakt, het intensiveren van nieuw gelegde contacten, het publiceren van de verslagen. Een grote show als de Doelen Lente HiFi show brengt veel werk met zich mee.

Niet dat we het niet leuk vinden! Integendeel, we kijken ieder jaar weer uit naar de twee grote shows die ons land rijk is. En daarmee zijn we bijvoorbeeld veel beter bedeeld dan onze zuiderburen, waar onze collega’s van audioforum.be een eigen show in het leven hebben moeten roepen. En als je denkt dat onze verslaglegging veel werk is…..

Een show is ook het ideale moment om producten te regelen voor recensies. Alle nieuwe en interessante producten staan tijdens shows onder één dak. Plus, je hebt meteen de juiste mensen te pakken om spijkers met koppen te kunnen slaan.

Doordat alle HiFi.nl auteurs zich de afgelopen weken op de Doelen show hebben gericht, blijft er natuurlijk geen tijd over om recensies te schrijven. We richten ons daarom deze week helemaal op de Doelen show.

Toch zijn er, naast de verslaglegging van de Doelen show, nog wel andere dingen gepubliceerd deze week. Zo heeft de uitreiking van de Rega prijsvraag plaatsgevonden, is de inhoudsopgave van de nieuwe HVT online gezet, kondigen we de Rhapsody aan en hebben we een leuke vacature voor een verkoopmedewerker in Amsterdam geplaatst. En, uiteraard, onze wekelijkse software recensies.

Alvast een vrolijk Pasen toegewenst.

Redactie HiFi.nl

Klik hier voor onze speciale Doelen Lente HiFi Show site


Nieuw op HiFi.nl

De Doelen Lente HiFi Show 2005

Lente HiFi 2005 - verslag 7 24-03-2005 
Eurogram, Dimex, Xanadu/Alfi, Joenit, More Music, Nutters, Sharkwire, BSA, Monitor Audio

Lente HiFi 2005 - verslag 6 24-03-2005 
Audiac, Dynaudio

Lente HiFi 2005 - foto impressie 3 21-03-2005 

Lente HiFi 2005 - verslag 5 21-03-2005 
Tannoy, Viertron

Lente HiFi 2005 - kabel foto`s 21-03-2005  

Lente HiFi 2005 - verslag 4 21-03-2005   
Kenwood, Melodia, Hifinesse

Lente HiFi 2005 - foto impressie 2 21-03-2005 

Lente HiFi 2005 - foto impressie 1 21-03-2005  

Lente HiFi 2005 - verslag 3 21-03-2005   
Himp Audio, Mafico/Final, Hansted Audio

Lente HiFi 2005 - verslag 2 21-03-2005  
Amacom, RA Vision

Lente HiFi 2005 - verslag 1 21-03-2005    
Eltim Audio, Sound E-motions

Luistershow 2005 Grand Café Engels     
Dynamic Solutions, Audipuls, Audio Art, Clofis, HSV, Phonologic, Andromeda, Protech, Analogue Audio


Column

Paasdwaas, door Rene van Es 
Het leuke van een hifi show in eigen land is onder andere de kans met veel importeurs afspraken te maken over binnenkort te recenseren apparatuur. Auteurs van Hifi.nl hebben hun tijd daarvoor goed besteed en er staat heel wat werk op stapel.


Software

Miles Davis - The Colombia Recordings (CD), door Luc van Gaans 
Miles Davis & John Coltrane klinkt even vertrouwd in de oren als Parker & Gillespie, Lennon & McCartney en Gert & Hermien. Zonder enige twijfel hebben ze als duo een substantiële bijdrage geleverd aan de geschiedenis van de jazz muziek. Miles Davis, zelf misschien wel de grootste jazzmuzikant ooit, was er de man niet naar om grote buigingen te maken voor anderen. Maar voor John Coltrane boog hij diep en respectvol.

Ouverturen (CD), door Sander Mijnster 
Hamburg 1678: het eerste operahuis in Duitsland opent haar deuren. Natuurlijk zijn alle belangrijke kapelmeesters al neergestreken in de welvarende Hanzestad. In Hamburg daar kon je immers furore maken en er voor goed je naam vestigen. Maar een echt operahuis, dat ontbrak er nog aan. Wat dat betreft werd er al lang met een scheef oog gekeken naar de Italianen die al lang over zulke cultuurpaleizen beschikten.

Global Kryner – Global Kryner (CD), door Luc van Gaans 
Tiroler muziek is duf? Tiroler muziek is ingeslapen geitewollensokkenhoempa, alleen te pruimen als achtergrondgeklater bij de tandarts? Degene die dat beweert heeft nog nooit gehoord van Global Kryner, de beste uitvinding sinds de ritssluiting. Deze Oostenrijkse formatie is inmiddels een regelrechte hit in Duitsland en het thuisland. En niet zonder reden: hun vertolkingen van beroemde popliedjes en klassiekers zoals ‘Sexbomb’, ‘Hey Jude’ en ‘Night and Day´ in oberkrainer-polka-salsa-jazz stijl smaken als kaviaar op een toastje. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt kun je er geen genoeg meer van krijgen.

Kreidler – Eve Future Recall (CD), door Jan Luijsterburg
Drie Duitse mannen achter een toetsenbord, dat hebben we vaker gezien. Net als Kraftwerk komt ook Kreidler uit Düsseldorf, maar voor hen geen beats of bliepgeluiden op dit tweede Eve Future album. Eerder weldadig georkestreerde kamermuziek. Uit de computer, dat wel.

The Ballad of Narayama (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Mens en dier verschillen soms niet zo veel. Beiden worden door driften beheerst en hebben zich aan de wetten van de natuur te houden. Zo brengt chronische schaarste aan voedsel drastische maatregelen met zich mee in het armoedige leven, lang geleden in het geïsoleerde Japanse bergdorpje waar de ballade van Narayama zich afspeelt.

MERK

EDITORS' CHOICE