Update - RAF start door

Redactie HiFi.nl | 03 maart 2005 | B&W

Amsterdam - De elektronicawinkels van RAF zijn failliet. Maar het Amsterdamse bedrijf, dat vestigingen in het hele land heeft, maakt met de gezonde winkels in Amsterdam, Hilversum, Kampen en Utrecht (onder de naam Staffhorst) "een doorstart".

RAF, vooral bekend van zijn vestigingen in de Amsterdamse Rijnstraat, heeft het faillissement zelf aangevraagd. Volgens curator B. de Roy van Zuidewijn was dat onontkoombaar, omdat de banken de kredieten van RAF hadden bevroren. "Daardoor kon het bedrijf niet langer aan zijn financiële verplichtingen voldoen."

Raf Amsterdam (c) Xingo

Volgens eigenaar-directeur Amnon Rafalowicz was het faillissement de enige manier om, in afgeslankte vorm, door te starten. "We wilden vier van de acht winkels sluiten," zegt Rafalowicz. "Dit was de enige manier waarop we dat effectief konden doen."

De vestigingen in de Amsterdamse Bijenkorf en in Lelystad, Amersfoort, Nieuwegein en Emmeloord zijn dicht. Alle 250 personeelsleden zijn zaterdag ontslagen. 140 man is gisteren een nieuw (half)jaarcontract aangeboden. "Reorganisaties en bezuinigingen hebben onvoldoende effect gehad in de ongunstige marktomstandigheden", schrijft de directie aan het personeel.

"Ik ben akkoord gegaan met die doorstart, omdat daarmee de werkgelegenheid van het grootste deel van het personeel is veiliggesteld," zegt De Roy van Zuidewijn.

Klanten hoeven zich geen zorgen te maken. Aanbetalingen, garanties en reparaties worden door het nieuwe bedrijf overgenomen!

Update

RAF meldt op www.raf.nl op 2 maart 2005 het volgende bericht:

RAF gaat gezond de toekomst in.

RAF kiest voor kwaliteit. RAF gaat daarom met minder winkels, meer service bieden aan relatief meer klanten. RAF breidde de laatste jaren forst uit maar ondervond daarvan ook de gevolgen. De belofte die bij de oprichting in 1969 werd gedaan ; “klanten behandelen zoals je zelf behandelt wilt worden”, kwam onder druk te staan. Wij staan voor onze naam en beloftes, dus is een ommezwaai noodzakelijk.

RAF heeft vier vestigingen gesloten maar blijft voortbestaan in Amsterdam, Utrecht Hilversum en Kampen.

RAF doet er alles aan om deze herstructurering zonder ongemakken voor u als klant te laten verlopen. Lopende zaken als aanbetalingen, reparaties, garantie- en servicevoorwaarden worden door de voortgezette RAF-organisatie overgenomen en gehonoreerd. Wordt het filiaal in uw nabijheid gesloten, dan kunt u zich wenden tot een ander nabijgelegen filiaal. Onze garanties, technische dienst en installatieafdelingen zijn stuk voor stuk bijzondere services die we niet verloochenen. Daarom wordt het credo minder is meer. RAF gaat met minder winkels, meer service bieden aan relatief meer klanten. Zo kan RAF gezond de toekomst aan.

MERK

EDITORS' CHOICE