NIEUWSB&W

Afscheid Garmt en Bjorn

Redactie HiFi.nl | 25 februari 2005 | B&W

Het schrijven voor hifi.nl is leuk...erg leuk! Niet alleen krijg je allerlei prachtige spullen ter beoordeling en mag je de gezellige sfeer proeven van hifi-shows `van binnenuit`, ook het hechte en prettige team van hifi.nl is een belangrijke drijfveer om iedere keer weer dat artikel of review in te leveren en trots op de website te zien prijken.

Hifi.nl is een groep licht ijdele hifi/muziek/film-enthousiastelingen met een drang om hun ei kwijt te kunnen op een Internet site; vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Wat beweegt iemand dan om daarmee te stoppen? Tja, soms kruipt het bloed simpelweg waar het niet gaan kan en moeten keuzes gemaakt worden, hoe moeilijk ook...

Het was bijna 4 jaar geleden dat ik begon met schrijven voor HiFi.nl. Jean-Pierre Joos spotte mij op het HiFi.nl forum en zag dat ik verslag deed van een exclusieve Dolby ProLogic II luistersessie tijdens een bezoek aan Dolby Laboratories in San Francisco. Hij vroeg me daar een artikel over te schrijven, waarna het balletje heftig is gaan rollen.

VAD Show 2003 (c) Xingo
 
In mijn eerste recensie kreeg een Pioneer surround-set de volle aandacht. Vele recensies en artikelen volgden die vrijwel uitsluitend te maken hadden met Home Theater en surroundweergave. Ik deed met veel genoegen verslag van de CEDIA (de grootste Home Theater beurs in de wereld) in Minneapolis voor HiFi.nl. Maar met evenveel plezier van Doelen Lente Hifi Shows, VAD-shows en recent de Hifi Show in Brussel. De shows zijn voor mij onvergetelijk. Met schrijven voor HiFi.nl kon ik niet alleen mijn ei kwijt, het stond ook garant voor een samenwerking met fijne mensen in een hecht en gezellig team. Vanwege een aangesterkte redactie met meer schrijvers, waaronder Patrick van den Bergh, Bjorn Mateijsen, Patrick Hendriks, Arjen Maarsingh en Michel Hazen werd ik gebombardeerd tot eindredacteur home theater, een eervolle titel uiteraard!
 
Priv├ę liep ik al een tijdje met idee├źn voor een eigen bedrijfje in de audio/video sfeer in mijn hoofd, iets dat niet eerder vaste vorm kreeg. In mede-auteur Bjorn Mateijsen ontmoette ik een perfecte zakenpartner, want ook hij liep rond met soortgelijke plannen. Plannen die alles te maken hebben met advies en custom installation op Home Theater gebied. Na het vaak schrijven en herschrijven van het business plan en veel overleg over de doelen en werkwijze was ons bedrijf `Beter Beeld & Geluid` geboren! We besloten klein te beginnen, omdat we beiden onze job wilden aanhouden, maar er is zicht op grote groei en als het aan ons ligt een eigen pand/demoruimte, een mooie set trainingen op Home Theater beeld/geluid en audio/video consultancy. Wij houden ons aanbevolen voor vragen en aanbiedingen...!

VAD Show 2003 (c) Xingo
 
We krijgen het steeds drukker met onze nieuwe uitdaging en willen ons bedrijf verder ontwikkelen. Omdat de HiFi.nl richtlijnen ondubbelzinnig aangeven dat auteurs geen zakelijke belangen mogen hebben in de industrie, groothandel if detailhandel en er ook voor ons geen uitzonderingspositie geldt, hebben we samen met HiFi.nl besloten een punt te zetten achter ons schrijversschap.  Ik spreek ook voor Bjorn als ik zeg dat ik met zeer veel plezier heb geschreven voor HiFi.nl en dat ik het oprecht jammer vindt om dat niet meer te kunnen doen. Ik zal het missen... Aan de andere kant liggen er weer nieuwe uitdagingen voor ons en keren wij ons de audio/video wereld niet de rug toe. In tegendeel. Wat ons betreft dus: tot ziens!

Garmt van der Zel & Bjorn Mateijsen
garmt@beterbeeldengeluid.nl
bjorn@beterbeeldengeluid.nl
www.beterbeeldengeluid.nl

MERK

EDITORS' CHOICE