NIEUWSB&W

Opvolger MacroVision CSS


Redactie HiFi.nl | 18 februari 2005 | B&W

(gezien op het Internet)

Donderdag, 17 februari 2005 - Het eenvoudig kopiëren van een beveiligd dvd`tje is er binnenkort niet meer bij. Macrovision zegt de ultieme oplossing voor de industrie te hebben.
 
Filmstudio`s moeten op dit moment met lede ogen aanzien hoe consumenten op massale schaal dvd`s kopiëren. De huidige beveiligingstechnieken worden met groot gemak omzeild. Er is veel kopiëersoftware op de markt die dit zogenoemde Content Scrambling System (CSS) omzeilt.

Verantwoordelijk hiervoor wordt de Noorse tiener Lech Johansen (ook wel bekend als `Dvd Jon`) gehouden die het programma DeCSS schreef. Dit tot groot ongenoegen van de entertainmentindustrie. Fabrikant Macrovision zegt nu een nieuwe, geavanceerdere versleuteling te hebben bedacht waarmee dvd`s kunnen worden beschermd: RipGuard.

Volgens de maker wordt hiermee 97 procent van de huidige dvd-kopiëersoftware buitenspel gezet. Filmstudio Fox test momenteel de oplossing. Op hetzelfde moment zijn hackers ongetwijfeld bezig een oplossing te bedenken voor RipGuard. Maar zo simpel als met CSS zal het nooit meer worden, bezweert Macrovision.

MERK

EDITORS' CHOICE