NIEUWSB&W

Rectificatie Fujitsu nieuws

Redactie HiFi.nl | 16 februari 2005 | B&W

In een door HiFi.nl overgenomen bericht van ZDNet is ten onrechte de indruk gewekt dat Fujitsu zou stoppen met de productie van alle platte schermen. Hieronder de officiële reactie van Fujitsu.

Link naar artikel op ZDNet

 

Fujitsu Plasmavision

Hoevelaken, 16 februari 2005.

Het ene Fujitsu is het andere niet!
Steeds weer worden de verschillende, onafhankelijk van elkaar opererende dochtermaatschappijen van het Fujitsu concern met elkaar verward. Dit veroorzaakt bij handelaren en consumenten misverstanden, onduidelijkheid of onzekerheid.

De naam Fujitsu duikt o.a. op in Fujitsu Limited, Fujitsu General, Fujitsu-Siemens en Fujitsu Ten. Dat deze dochterondernemingen alleen het eerste deel van de naam met het moederconcern Fujitsu gemeen hebben, maar vrijwel geheel zelfstandig in totaal andere vakgebieden opereren, wordt vaak vergeten of verkeerd voorgesteld.

Fujitsu plasma
Het meest recente voorbeeld is het feit dat Fujitsu Limited een deel van haar aandelen uit de joint venture met Hitachi Limited heeft afgestoten. Deze Joint Venture FHP (Fujitsu-Hitachi Plasma) is een fabrikant van plasmapanelen, één van de hoofdcomponenten van een plasmascherm. Dit heeft in de markt tot speculaties geleid, of de indruk gewekt als zou Fujitsu zich terugtrekken als fabrikant van plasmaschermen. …

Maar dat zit anders
In het grote Fujitsu concern is het de dochteronderneming Fujitsu General Ltd. die plasmaschermen ontwikkelt, produceert en verkoopt. En deze Fujitsu General Ltd. koopt slechts een deel van de benodigde componenten (waaronder de panels) bij o.a. Fujitsu Limited. De ontwikkeling van b.v. de AVM digitale videoprocessor is een eigen ontwikkeling van Fujitsu General en deze technologie wordt alleen in plasma’s met de door Fujitsu General geregistreerde merknaam gebruikt. De AVM technologie waarvan binnenkort een nieuwe generatie op de markt wordt gebracht, wordt niet aan derden aangeboden. Ook niet aan Fujitsu-Siemens of Hitachi.

Niets is minder waar
Om de activiteiten op het gebied van plasmaschermen te versterken is er per 25.1.2005 een nieuwe onderneming, Fujitsu General Visual Systems (Europe) SAS in Parijs, opgericht.

Zeker
Zeker is dat Fujitsu General de ontwikkeling en distributie van plasmaschermen voortzet en binnenkort nieuwe modellen zal introduceren die nieuwe maatstaven zullen zetten.

MERK

EDITORS' CHOICE