LG kantelbare LCD monitor


Redactie HiFi.nl | 08 februari 2005 | LG Electronics

(ingezonden mededeling)

Tekst en beeld passen zich aan
 
Almere, 7 februari 2005 - LG introduceert een nieuwe 19" LCD-monitor (L1980U) die volledig roteerbaar, verstelbaar en kantelbaar is. Tekst en beeld passen zich automatisch aan de stand van de monitor aan.

Het beeldscherm kan zo eenvoudig volgens de geldende arboregels worden ingesteld. Bovendien kan het scherm op zo`n manier worden gedraaid of gekanteld dat anderen gemakkelijk mee kunnen kijken. Door het gebruik van innovatieve technologieën voldoet de monitor aan de meest moderne kwaliteitseisen: een bijzonder grote kijkhoek van 160 graden, een hoge resolutie van 1280 x 1024, een hoge contrast ratio en een DVI-aansluiting.

LG kantelbare monitor
 
Kantelen, omklappen en roteren
Door de kanteling van de monitor verschijnt het beeld in volledige `portrait` stand. Dit maakt het mogelijk brieven op A4-formaat in zijn geheel op het scherm te bekijken en door webpagina`s te browsen zonder naar beneden te hoeven scrollen. De monitor kan ook naar voren worden geklapt, waardoor een geïnteresseerde aan de andere kant van een bureau of balie de informatie op het beeldscherm kan zien. De monitor past zichzelf aan, het beeld komt niet op zijn kop te staan. Het aanpassen van de informatie op het beeldscherm bij het kantelen en draaien vindt automatisch plaats, er is geen aanvullende software voor nodig.

LG kantelbare monitor
 
Nieuwste technologieën
De monitor onderscheidt zich door een opvallend hoge reactiesnelheid van 12ms, terwijl vergelijkbare schermen 25ms presteren. Bovendien is dit type LG-scherm voorzien van LG`s Flatron f-Engine, een chip die zorgt voor heldere kleuren en een optisch hogere contrastverhouding (500:1). LG is de eerste fabrikant die de beeldkwaliteit van de monitor op deze manier optimaliseert. LG past f-Engine toe in al haar `premium` monitoren: de LX20P-series (L1720P/1920P), de LX30P-series (L1730P/L1930P) en de LX80U-series.
 
De monitor is op een computer aan te sluiten door middel van de 15pin D-sub kabel, maar beschikt ook over een DVI-aansluiting. Met behulp van DVI zijn de nieuwste DVD-spelers en computers digitaal aan te sluiten, waardoor grote hoeveelheden informatie snel kunnen worden verstuurd en hoge beeldkwaliteit gewaarborgd blijft.
 
Adviesprijs L1980U LCD-monitor:  749 euro

EDITORS' CHOICE