NIEUWS

Halcro show bij Mijn HiFi

Redactie HiFi.nl | 04 februari 2005 | B&W
(ingezonden mededeling)

Na de bijzonder succesvolle introductie van de Halcro dm58 mono-eindversterkers afgelopen november in onze zaak kunnen wij nu de stereoversie, de dm38, aan u voorstellen. Gezien het uitstekende resultaat dat we behaalden met de Wilson Audio Maxx2 luidsprekers zullen we ook nu Wilson’s gebruiken, n.l. de Sophia’s.

Als voorversterker zal de nieuwe Mark Levinson No.320S ingezet worden en als CD-speler wederom de onvolprezen No.390S.
Gaarne nodigen wij u uit om dit luisterfestijn met ons mee te maken!

De Australische firma Halcro is er volgens een groot deel van de wereld-hifi-pers in geslaagd een versterker te bouwen, die alle andere overtreft. Ontwerper/hoofdingenieur is fysicus en wiskundige Bruce Candy. Deze Bruce Candy heeft diverse Ph.D.’s en leerstoelen aan universiteiten in Engeland, Frankrijk en Australië. Zijn onvoorstelbaar grote theoretische kennis gekoppeld aan een levenslange praktische audiofiele ervaring heeft tot dit bijzondere versterkerontwerp geleid. Aan de basis van de Halcro dm58 staat het ontwerp van de voeding, welke zich bevindt in de onderste kast tussen de twee zuilen, die als koeltorens dienen. De netspanning wordt zwaar gefilterd en vervolgens geheel opnieuw opgewekt, waarbij er voor wordt gezorgd dat de stroom en spanningspulsen identiek en in fase zijn d.m.v. een zgn. power-factor correction unit.

Halcro Super Fidelity

De bovenste kast van een Halcro dm58 monoblock bestaat uit twee compartimenten, waarvan de bovenste de input/output sectie bevat en de onderste de MOSFET eindversterking. Hoewel de vermogensspecificaties bepaald niet gering zijn met 2x 260W in 8Ù, 2x 490W in 4Ù en een kortstondig piekvermogen van 2000W, verlangt de Halcro dm58 maximaal slechts 500 Watt van het lichtnet en is er een nauwelijks voelbare warmteontwikkeling. Een uitgebreide (technische) uitleg over de Halcro dm58 is te vinden op de site van de fabrikant.

De gehoormatige indruk is die van een schier onuitputtelijke energie, die zich op laag en hoog geluidsniveau uit in een fenomenale controle van de lage tonen, maar ook van de midden- en hoge tonen. De best gemeten vervormingswaarden ooit raken de grenzen van de beste meetapparatuur en zijn hoorbaar in een ongelooflijk schoon en supergedetailleerd geluid, aldus de fabrikant. Dit geluid ontlokte het gerenommeerde “The Stereophile” de opmerking: "The Best Amplifier Ever!" Elke luidspreker aangesloten op deze versterker zal een nieuw niveau van geluidsbeleving ontvouwen.De showdata en -tijden zijn als volgt:
Donderdag 10 februari:   19:30 uur, gaarne reserveren
Vrijdag  11 februari:        van 13:00 tot 17:30 uur, doorlopend
Zaterdag 12 februari:       van 13:00 tot 16:30 uur, doorlopend

MERK

EDITORS' CHOICE