NIEUWS

3LCD Group

Redactie HiFi.nl | 04 februari 2005

(ingezonden mededeling)

Fujitsu, Hitachi, Panasonic, Sanyo en Sony sluiten zich bij Epson aan om de markt inzicht te verschaffen over de voordelen van 3-Panel Liquid Crystal Display-technologie

Amsterdam, 1 februari 2005 - Vijf van `s werelds toonaangevende fabrikanten van zakelijke en consumentenelektronica – Fujitsu, Hitachi, Panasonic, Sanyo en Sony – hebben zich bij Epson aangesloten om consumenten en experts op het gebied van videoweergave inzicht te verschaffen in de aanzienlijke voordelen van 3-panel Liquid Crystal Display (3LCD)-technologie.

"Als je kijkt naar het aantal klanten die tot dusver front- en rearprojectieproducten heeft aangeschaft, is 3LCD wereldwijd duidelijk de dominante microdisplay-technologie," aldus dr. William Coggshall van Pacific Media Associates. "Volgens onze berekeningen zijn er tot dusver meer dan negen miljoen projectieproducten verkocht. Hiermee worden de verkopen van alle andere producten op het gebied van microdisplay-technologie verreweg overtroffen. Bovendien blijven de verkoopcijfers met rasse schreden stijgen." Nu deze technologie steeds meer voeten in de aarde krijgt en het algehele aanbod aan 3LCD-producten de komende jaren zal blijven groeien, is de doelstelling van de 3LCD Group om consumenten en experts inzicht te verschaffen in de voordelen van deze technologie door middel van promotionele campagnes, productdemonstraties en branchenieuws. Bovendien zal de groep duidelijk maken waarom de 3LCD-technologie verschilt van andere op de markt verkrijgbare displaysystemen.

3LCD

"De explosieve populariteit van digitale videoformaten met een hoge resolutie, zoals DVD en HDTV, en de gestage toename van het aantal projectiegebaseerde zakelijke toepassingen, hebben bijgedragen tot een enorme groei in de vraag naar frontprojectoren en breedbeeldtelevisies", aldus Kazuhiro Kaizaki, president van Hitachi Home Electronics. "Vanwege de enorme stijging van het aantal beschikbare producten op dit gebied is er eveneens sprake van een grote mate van verwarring bij consumenten en AV-experts die geconfronteerd zijn met een overweldigend aanbod op het gebied van displaytechnologieën. We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met deze belangrijke fabrikanten die onze visie van een gemeenschappelijk programma delen dat zal helpen om de branche beter inzicht te verschaffen in de voordelen van 3LCD-technologie en de reden waarom deze aan de basis staat van zoveel betrouwbare, next generation,  high definition producten.”

Naast de officiële introductie van de 3LCD Group zullen verschillende andere promotionele onderdelen en activiteiten ten tonele worden gebracht die door de deelnemende partijen worden gedeeld, zoals een 3LCD-logo dat prominent aanwezig zal zijn op nieuwe producten die van deze technologie gebruikmaken en in marketingmateriaal voor de gehele branche. Ook zal de website worden geïntroduceerd. Niet alleen zal deze website de voordelen van de technologie uiteenzetten, maar ook laten zien hoe 3LCD-projectie werkt door middel van tekst en beeldmateriaal. De website zal het toenemende aanbod op het gebied van 3LCD-producten demonstreren en 3LCD-gerelateerd nieuws en product aankondingen uit de hele branche aanbieden. Daarnaast produceert de 3LCD Group marketingmateriaal en advertenties voor consumenten en experts waarmee veel van de basisvoordelen van 3LCD-producten uitgelegd worden.

Deze voordelen zijn onder andere:

  • "No Color Breakup" – deze technologie projecteert fulltime rode, groene en blauwe beelden. Hierdoor is er geen sprake van rafelende kleuren of een "regenboogeffect" dat toeschouwers mogelijk visuele vermoeidheid oplevert. Dankzij de fulltime kleur met 12-bits verwerking zijn sommige 3LCD-producten tevens in staat om tot 68,7 miljard kleuren te produceren.
  • "Superior Greyscale" – 3LCD -producten bieden een breed scala aan neutrale grijstinten. Een van de nieuwste op 3LCD gebaseerde frontprojectoren biedt zelfs tot 10 triljoen niveaus van grijstintgradatie.
  • "Excellent Contrast" – 3LCD-producten bieden uiterst concurrerende contrastverhoudingen met tientallen modellen die routinematig een verhouding van 1000:1 of meer opleveren. Zeer recent bleek 3LCD-technologie in staat om een verhouding tot 6000:1 te bieden.
  • "Brilliant Images" – Veel zakelijke 3LCD-producten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn kunnen helderheidniveaus behalen van 5.000 ANSI lumens of hoger.

Een aantal quotes over de 3LCD Group/-technologie van een aantal deelnemende fabrikanten:

"Elke grote microdisplaytechnologie realiseert verbeteringen van de beeldkwaliteit door gebruik te maken van een three-imager-ontwerp," aldus Jim Hall, directeur Business Projector Marketing en Product Management bij Epson America. "Sommige technologieën reserveren dit ontwerp louter voor de meest hoogwaardige producten. Fabrikanten van op 3LCD gebaseerde producten nemen deze krachtige imaging-basis echter op in elke kleine 3LCD-projectie-engine."

"Als Amerikaanse leider op het gebied van televisies met microdisplay, heeft Sony zich altijd toegelegd op het aanbieden van videoproducten die de verwachtingen van consumenten overtreffen," aldus Mike Fidler, Senior vice president van de Home Products-divisie van Sony Electronics. "3LCD-technologie voldoet hieraan door een ideaal evenwicht te bieden tussen superieure prestatie, algehele betrouwbaarheid en efficiënte productie."

"Fujitsu General is zeer verheugd om deel uit te maken van de 3LCD Group om dealers en eindgebruikers inzicht te verschaffen in 3LCD-technologie," aldus Tedd Rozylowicz, Senior vice president bij Fujitsu General America Inc. "Fujitsu General legt zich toe op home entertainment-displaytechnologie met een hoge prestatie. Ons paradepaardje, het model LPF-D711, maakt gebruik van volledige HD (1.920 x 1.080) 3LCD-technologie en zal zeer in de smaak vallen bij klanten die alleen met het beste genoegen nemen.We zijn nu in staat onze expertise op het gebied van volledige HD frontprojectietechnologie en nóg grotere schermgroottes aan te wenden voor onze nieuwe LPF-D711, die tevens is voorzien van onze nieuwe AVM-II digitale videoprocessor die in onze toonaangevende Plasmavision® plasmadisplays wordt gebruikt."

Gevraagd naar de toewijding van zijn bedrijf aan 3LCD-technologie, antwoordde dr. Katsumi Terada, Senior Engineering Manager bij de Projector Business Unit van Sanyo Electric Co., Ltd.: "Vanaf het begin van onze activiteiten op het gebied van vloeibare-kristalprojectoren maken wij gebruik van een 3-panel LCD-systeem, waarmee we al snel het vertrouwen van onze klanten wonnen en ons marktaandeel konden uitbreiden. In de toekomst zijn wij van plan om aan de behoeften van onze gebruikers tegemoet te komen door de voordelen van 3LCD op te nemen in een volledige reeks kleine en grote projectie-producten die zich momenteel in de ontwikkelingsfase bevindt. We zijn er stellig van overtuigd dat we de beste projectortechnologie bieden die momenteel op de markt verkrijgbaar is."


EDITORS' CHOICE