NIEUWSCinemaTech

Cinemateq picture optimizer plus II SDI

Redactie HiFi.nl | 01 februari 2005 | CinemaTech

(ingezonden mededeling)

Optimale Beeldkwaliteit: SDI vs. DVI & HDMI - Welke digitale interface zorgt voor het “beste” beeld?

München, 18 januari 2005 - Briljante beeldkwaliteit in digitale home cinema is niet alleen afhankelijk van hardware onderdelen, maar vooral van de interfaces die de onderdelen met elkaar verbinden.

Cinemateq picture optimizer plus II SDI

In het videobeeld optimalisering wereldje zijn er significante verschillen wat betreft digitale interfaces, wat de vaak overschatte aandacht voor DVI/HDMI inputs voor high end video scalers bizar laat lijken: DVI en/of HDMI outputs van DVD-spelers distribueren altijd een ‘gedeeltelijk’ geoptimaliseerd video signaal (e.g. 480/576 progressive). Het resultaat: De capaciteit van een video scaler zal alleen op een gelimiteerde manier worden gebruikt. De video scaler kan zodoende vaak niet zijn gehele kwalitatieve capaciteit gebruiken.

Dit in tegenstelling tot de SDI-output (standaard in professionele video en studio technologie), welke een compleet ‘ruw’ signaal genereert. Alle video processing levels van een professionele scaler, zoals de ‘picture optimizer plus II SDI’, kunnen volle capaciteit en schitterende beeldkwaliteit leveren met een SDI signaal, als zij de ‘ruwe’ DVD data als basis gebruiken.SDI is momenteel de enige die een dergelijke 1 op 1 DVD weergave kan leveren. Reden genoeg voor cinemateq om deze standaard in de ‘fully digital chain in home cinema’ op te nemen.

Met de picture optimizer plus II heeft SDI cinemateq gerealiseerd wat mogelijk is met de hedendaagse technieken in de video processing en signal switching technologie. Belangrijkste onderdeel van dit systeem is een zeer snelle en intelligente set van processor chips, welke samen met hoge kwaliteits de-interlacing en beeld optimaliserings technieken in staat is tot pixel exact scaling. Perfecte video processing is behaald met een 100% digitale signaal transfer (SDI input, DVI output) en echte digitale cinema wordt zo mogelijk gemaakt.


EDITORS' CHOICE