AHP zekeringsproducten

Redactie HiFi.nl | 27 januari 2005

(ingezonden mededeling)

de Groef audio importeur en distributeur van AHP zekeringproducten

De Groef audio is verheugd u te kunnen meedelen dat ze importeur en distributeur is geworden van AHP producten. Audiophile Hifi-Produkte (AHP) maakt zekeringproducten voor audio-installaties.

Bij audiofielen is het reeds bekend dat de - veel gebruikte - automaatzekeringen van de huisinstallatie niet goed zijn voor prestaties van de audio-installatie. AHP heeft speciaal hiervoor een ‘klankmodule’ ontwikkeld. De inmiddels derde generatie van deze zekeringhouder zorgt voor een ongestoorde en vrije energiestroom naar de audio-apparatuur.

AHP zekeringsproducten

De klankmodule is niet voorzien van een - slecht klinkende - magneetschakeling zoals de automaten, maar maakt gebruik van een cilindervormige zekering met een speciale uit koper vervaardigde smeltleiding en vergulde uiteinden. De elektrische contacten binnen in de klankmodule zijn gemaakt van verguld koper en hebben een zeer stabiele verbinding met de zekering. De behuizing is zo gemaakt dat de module eenvoudig in de huisinstallatie geïntegreerd kan worden. Een vakman zal niet meer dan 10 minuten nodig hebben voor het installeren. De behuizing is gemaakt van een speciale hittebestendige kunststof. Alle componenten van de klankmodule zijn vervaardigd uit de beste materialen waardoor veiligheid, levensduur en klankkwaliteit worden gegarandeerd. De prijs van de klankmodule is € 34,- en van de zekering € 23,-.

De klankmodule en zekeringen hebben de volgende goedkeuringen met betrekking tot de productveiligheid. Klankmodule: IEC 60947-3, EN 60947-3, DIN EN 60947-3 en VDE 0660-107 en zekeringen: IEC 60269-2-1, HD 630.2.1 S4, DIN VDE 0636-201 en VDE 0636-201.

Naast de klankmodule en de speciaal hiervoor vervaardigde zekeringen is er voor de ‘ouderwetse’ Neozed zekering door AHP ook een beter exemplaar ontwikkeld. Ook deze zekering maakt gebruik van een hoogwaardige koperen smeltleiding. Huisinstallaties die van deze zekeringsoort gebruikmaken behoeven geen klankmodule, maar kunnen worden opgewaardeerd met een Neozed zekering van AHP. De prijs van de Neozed is € 20,-.

Uiteraard is de installatie niet compleet als de glaszekeringen in de apparatuur niet worden vervangen. Ook hiervoor heeft AHP zekeringen ontwikkeld met een koperen smeltleiding. Verder zijn de zekeringen gevuld met een keramisch materiaal zodat de zekeringen mechanisch- en temperatuurstabiel zijn. De uiteinden van deze zekeringen zijn verguld. Prijzen variëren van € 7,- tot € 11,- per stuk.

De klankmatige verschillen zijn enorm. U krijgt meer warmte, rust, dynamiek, een betere ruimtelijke weergave en het oplossend vermogen van uw installatie wordt aanzienlijk verbeterd. Op de site van AHP staan talloze reacties van tevreden gebruikers. Ook in diverse Duitse tijdschriften is er ruime aandacht aan besteed. Zie www.audiophiles-hifi.de voor de reacties en recensies. U kunt ook op de site van de Groef audio terecht voor meer informatie over de producten, prijzen en bestelmogelijkheden: www.degroefaudio.nl .

Tot slot is de Groef audio op zoek naar een aantal enthousiaste dealers die met deze producten willen werken. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Rogier van der Weg. Telefoon 050-313 07 60 of rogier@degroefaudio.nl .


EDITORS' CHOICE