NIEUWSB&W

Overeenstemming DVD opnameformaat


Redactie HiFi.nl | 23 januari 2005 | B&W

(gezien op het Internet)

HP en Matsushita, maker van Panasonic, kondigen vandaag overeenstemming aan over ondersteuning van verschillende standaarden voor dvd-opname. Dat schrijft Wall Street Journal.

HP produceert voornamelijk onder de DVD+R-standaard drives voor computers, terwijl Panasonic zich verlaat op de RAM. HP en Panasonic zullen in het vervolg beide formaten ondersteunen.

Dit vergroot de kans dat een via de dvd-recorder opgenomen film van televisie ook op de dvd-drive van de pc afspeelbaar is.

Het maakt nog geen einde aan het standaardenwoud waarmee de industrie consumenten teistert, maar meer en meer worden verschillende formaten tegelijkertijd ondersteund.

De woordvoerster van Philips Consumentenelektronica in Eindhoven zegt dat Philips met genoemde afspraken tussen HP en Panasonic niets van doen heeft: "Philips ondersteunt voor zowel de consumentenelektronica als de pc-drives de DVD+RW en DVD+R standaard, maar op de drives ook de DVD-RW en de DVD-R standaard. De eventuele afspraken tussen HP en Panasonic zijn voor hun rekening."

Bron: Wall Street Journal (betaald)

MERK

EDITORS' CHOICE