NIEUWSB&W

Maxell`s krasvaste DVD-R

Redactie HiFi.nl | 19 januari 2005 | B&W

Maxell, marktleider in geavanceerd recordable media producten, komt tegemoet aan de wensen van gebruikers met de nieuwe DVD-RPRO. Deze nieuwe DVD heeft een veel langere levensduur, omdat hij beter bestand is tegen misbruik en vervuiling.

Maxell’s nieuwe 4.7 GB DVD-RPRO maakt gebruik van MAXPRO Hardcoat technology™, wat zorgt voor een schijf die 40 keer beter bestand is tegen krassen en 20 keer beter bestand is tegen vuil.

Daarnaast maakt de DVD-RPRO’s antistatische kwaliteit de schijf ideaal voor gebruik in veeleisende omstandigheden zoals in jukeboxen. De MAXPRO beschermt ook tegen vuil, water en vingerafdrukken, doordat deze veel makkelijker van de schijf te vegen zijn.

De Maxell onderzoekers leveren met de MAXPRO een innovatieve media oplossing die tegemoetkomt aan de wensen van de consument:

  • Betrouwbare DVD media die garant kan staan voor lange termijn archivering.
  • De mogelijkheid om weerstand te kunnen bieden tegen alledaagse handelingen en beschadigingen.
  • Kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Volgens John Freeman, President of Strategic Market Decisions, zijn tegenwoordig 74 miljoen PC toegerust met een DVD recorder, welk getal het komende jaar zal verdubbelen. “Als daarvan eenderde wordt gebruikt voor data-opslag, dan zal Maxell’s DVD-RPRO een significante verbetering opleveren.”

“Recordable DVD technologie is een van de belangrijkste produkten voor data opslag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan backup, archivering, data transfer, maar ook foto-opslag en digitale video’s,” zegt Steven Pofcher, Senior Marketing Manager voor Maxell. “DVD-RPRO komt tegemoet aan de belangrijkste vragen. Dit medium zal ons overleven, maar niet onze data.”

vertaling: GerJan van de Kamp

MERK

EDITORS' CHOICE