NIEUWSDreamvision

DreamVision Dreamy

Redactie HiFi.nl | 19 januari 2005 | Dreamvision

(ingezonden mededeling)

Tilburg, 11 Januari 2005 - DreamVision, wereldspecialist op het gebied van high end Home Cinema, breidt haar assortiment uit met een nieuwe  Videoprojector van topkwaliteit maar met een prijs die videoprojectie eindelijk toegankelijk maakt voor het grote publiek.

DreamVision Dreamy

Liefkozend Dreamy gedoopt, heeft deze 480P projector, klein van omvang maar groot in prestaties, tot doel om de videoprojectie ingang te doen vinden in alle huishoudens.

  • De gebruikte technologie is DLPTM (Digital Light Processing). DreamVision heeft sinds 1998 steeds een voortrekkersrol vervuld op het gebied van DLP technologie en met name de toepassingen voor het grote publiek. Dreamy zal de eerste projector zijn die op een zelfde kaart de Texas Instruments 480P chip en de volledig nieuwe, geïntegreerde processor DDP2000TM samenbrengt.
  • De resolutie van 854x480 pixels (een matrix in origineel 16/9 formaat) laat toe om een beeld te projecteren van een kwaliteit verenigbaar met de meest verspreide formaten zoals 480i/p, 576i/p, 720p,1080i. De lamp (2000 brand uren), het 6-segmenten kleurenwiel en lens laten een contrast ratio van 2400:1 toe met een lichtopbrengst van 850 ANSI lumen, nogal uitzonderlijk in deze prijsklasse.

DreamVision Dreamy


  • De beeldverwerking, intern uitgevoerd door de DDP2000TM, maakt voor optimalisatie van beeldkwaliteit gebruik van het DLPTM TrueVisionTM systeem: de verbeterde de-interlacer zorgt voor extreem vloeiende bewegingen, de videoruisonderdrukker schakelt de ongewenste neven effecten uit en het programma “Edge-Adaptive interpolation” laat toe het omtrek-effect te verzachten.
  • Met een groot aantal ingangen (1 composiet video, 1 s-video, 1 component, 1 D-Sub15 graphic RGB, 1 DVI-D (HDCP compatibel) is de Dreamy compatibel met alle courante analoge en/of digitale bronnen: DVD-speler, satelliet-TV, computers, videorecorders, videocamera’s, spelconsole…
  • Discreet (enkel 28 dB in werking), met beperkte grootte en gewicht (2,4 kg), dus gemakkelijk te vervoeren (een tas wordt trouwens voor dit doel bijgeleverd), past de Dreamy zich eenvoudig aan elke configuratie aan. De gebruiker kan bijvoorbeeld gemakkelijk een DVD-film bekijken in de huiskamer en nadien een videospelletje spelen in de kinderkamer.

DreamVision Dreamy

Met een vriendelijke prijs is de Dreamy het ideale apparaat voor kennismaking met de wereld van de videoprojectie. Deze kleine projector zal eveneens Home Cinema fanaten duidelijk verbazen met prestaties, die vergelijkbaar zijn met gerenommeerde projectoren uit een hogere prijsklasse.

Prijs:
DreamVision Dreamy: 1799 euro

DreamVision Dreamy


EDITORS' CHOICE