NIEUWSJamo

Jamo E6 serie


Redactie HiFi.nl | 14 januari 2005 | Jamo
(ingezonden mededeling)

 

Nieuwe E 6 series maakt gebruik van Jamo’s rijke & schitterende historie.

 

Inspiratie, een onmiddellijk herkenbare visuele identiteit en een uitmuntende geluidsweergave, dit zijn de kenmerken van Jamo’s nieuwe E 6 series luidsprekers.

 

De nieuwe E 6 series - ontwikkeld voor zowel muziek als filmfans – maakt gebruik van de technologische vooruitgang en esthetische identiteit die Jamo reeds had ontwikkeld met zijn higher end luidsprekers, maar levert dit alles deze keer in een lagere prijsklasse.

 

De E 6 series bestaat uit een tweeweg monitor, twee drieweg vloerstaanders, een centerspeaker en twee krachtige subwoofers.

‘Je hoeft niet ver te zoeken om de inspiratie voor de design van de nieuwe E6 series te vinden,’ zegt Jamo Concert Business Unit directeur Michael Nielsen, ‘de volslanke, boogvormige kabinetten en elegante proporties zullen de fans herkennen van de D 5 series.’

 

Jamo E6

 

De E 6 series modellen zijn gemaakt met dezelfde technieken als gebruikt werden bij de D 5 series, met longitudinale groeven in het MDF kabinet. Interne, destructieve geluidsgolven worden dientengevolge sterk gereduceerd. Op het gebied van technologie heeft de E 6 series enkele nieuwe ‘trucjes’ geleend van een recentere Jamo-lijn - de prijswinnende E 7 series van EISA uit 2004.

 

Eén van de ontdekkingen, welke voor het eerst werd gebruikt in de E 7, was DTT (Decoupled Tweeter Technology). Deze technologie is ook weer gebruikt voor de nieuwe E 6 series. Alle E 6 speakers gebruiken DTT tweeters, samen met midrange en bass drivers geconstrueerd met geweven fibre-glass/glue compound conussen en rubber.

 

Jamo E6

 

De E 6 series is naadloos afgewerkt en de twee vloerstaanders hebben Flow Optimised vents, welke zorgen voor een optimale bass-weergave. Deze twee vloerstaanders bevatten shock absorbers, wat het basgeluid nog meer ten goede komt. Om te voorkomen dat er geluidstrillingen ontstaan bij het gebruik met een home cinema set, is de tweeter in alle speakers aangebracht.

 

Dit alles bij elkaar zal garant staan voor een verbazingwekkende geluidsweergave, een schitterend voorkomen en de allernieuwste technieken,en dat geleverd voor een zeer schappelijke prijs.

Muziek, films of beiden, wat voor soort entertainment je ook zoekt, de E 6 series kan het werkelijk tot leven brengen!

 

vertaling: GerJan van de Kamp

MERK

EDITORS' CHOICE