NIEUWSBurmester

Burmester 036 eindversterker

Redactie HiFi.nl | 05 januari 2005 | Burmester

(ingezonden mededeling)

De 036 is symmetrisch opgebouwd en volledig DC gekoppeld. Er bevinden zich dus geen klankbeinvloedende condensatoren in de signaalweg.

Een  specialiteit die de 036 overigens deelt met zijn grotere broers de 956mk2,de 911mk3,en de 909 die wereldwijd bij diverse HiFi magazine’s als referentie worden gebruikt,is de extreem hoge dempingsfaktor en het vermogen zeer snel hoge stromen te kunnen leveren aan de moeilijkste speakers onafhankelijk van impedantie en/of capaciteit daarvan wat mede een gevolg is van een zwaar overgedimensioneerde voedingsopzet.

Burmester 036

Het geheel zorgt voor praktisch lastonafhankelijke impulsweergave en een perfecte controle van de luidsprekers over de volledige bandbreedte.

Als binnenbekabeling voor ongeremde stroomleverantie naar de eindtrappen en luidsprekerklemmen wordt gebruik gemaakt van 10 kwadraat zeer zuivere koperverbindingen. Hiervoor werd bewust een keuze gemaakt boven de in de mode geraakte massieve koperstrippen i.v.m. ongewenste microfonie-effecten welke bij laatstgenoemde kunnen optreden. Voor signaaltransport wordt gebruik gemaakt van de zowel electrisch als magnetisch afgeschermde  Burmester Silver  balanced kabel. Standaard bijgeleverd wordt de eveneens electrisch als magnetisch afgeschermde Burmester Power netkabel.

De 036 is zowel als stereo eindversterker te gebruiken ( 2 X 170 W.) of als mono-eindversterker (1x300W). Tevens bestaat nog de mogelijkheid met een speciale verbindingskabel tot Bi-Amp gebruik van de 036 met een daarvoor geschikt luidsprekersysteem.

Alle Burmester versterkers ondergaan na fabricage een uitvoerige computergestuurde meettest van ca 300 metingen, waarna het apparaat een week lang op nominaallast wordt ingespeeld, gevolgd door een tweede meting die exact gelijk moet zijn aan de eerste. Hierna vindt nog een uitvoerige luistertest plaats voor definitieve verpakking en uitlevering. Dit om verzekerd te zijn van absolute gelijkheid ten opzichte van de eigen referentie!

Klankmatig is de 036 te omschrijven als warm,muzikaal,en detailrijk en in staat om aan de ‘werelds beste luidsprekersystemen zelfs bij extreme geluidsnivo’s de kleinste muzikale details te openbaren.


Prijs:
Burmester 036:  5600 euro

Info:
Sound Design
Tel: 0031-(0)516-577236
www.sounddesign.nl


EDITORS' CHOICE