NIEUWSR.E.L.

REL introduceert Storm 5


Redactie HiFi.nl | 21 december 2004 | R.E.L.

(ingezonden mededeling)

De Storm 5 heeft een vermogen van 200W continue. Net als bij de REL Stampede en REL Strata 5 zij er een aantal vernieuwingen te zien. Nieuwe microprocessor gestuurde circuits voor het instellen van niveau, fase en crossoverpunten met een simpele éénknops bediening op de kast zelf of via de bijgeleverde afstandsbediening. Voortaan stelt u dus uw sub-bas systeem in vanuit uw luisterpositie! Verbeterde ABC (Active Bass Control) afregelingsmogelijkheden en nieuwe aanpassingsmogelijkheden op kleinere ruimtes.

De grote blauwe display van de Storm 5, gecombineerd met een handzame afstandsbediening, maakt het mogelijk om alle set-up parameters – zoals hoge en lage level crossover frequenties, gain, LFE gain en slam/depth setting (alleen LFE)  gemakkelijk te regelen vanaf de gewenste luisterpositie.

REL Storm 5

Ook zorgt REL’s expertise in de optimalisering van akoestiek en elektronisch design ervoor dat een maximale prestatie gehaald kan worden uit de ultracompacte afgesloten behuizing – geconstrueerd uit 30 mm MDF en afgemaakt in zwart of zilver ‘Brittex’ en houtkleurig fineer. Grote zorg is ook besteed aan het expres over-engineren van de Storm 5 om zo een ongeëvenaarde betrouwbaarheid te garanderen.

REL heeft de Storm 5 gecreëerd om een prestatie te leveren, die superieur is aan zijn voorganger (Storm III), ook al is de Storm 5 fysiek kleiner. De 10” ijzersterke driver (down-firing) wordt aangedreven door een 200W DC-coupled MOSFET versterker, welke gebruik maakt van hoge kwaliteit “smoothing capacitors” en een grote, stille audiophile-grade toroidal transformer; speciaal ontworpen naar REL’s wensen. All printed circuit boards zijn van het FR4 type en maken gebruik van plated-through technologie.

Net zoals bij alle REL systemen, worden line level en high level filter stages gereguleerd om totale isolatie van de power amp stages te garanderen, wat het mogelijk maakt high/low level en LFE signalen tegelijkertijd te verbinden, voor betere prestatie bij het gebruik van multi-channel sources.

De LFE input omzeilt alle filtering om zo een schoon LFE kanaal te produceren. Tegelijkertijd zal de connectie met de AV amplifier de bass frequenties produceren, die de front L/R speakers niet kunnen genereren. Daarom zal de Storm 5 een versterking leveren op het LFE kanaal; om zo een diepere en imposantere soundstage te creëren.

De settings van de Storm 5 kunnen worden vastgelegd via de afstandbediening. Al de benodigde leads voor zowel speaker level als low-level/LFE worden bijgeleverd.


De Storm wordt geleverd met:

• Groot, blauw front-firing LED display met adjustable brightness en time-out
• Full-action afstandsbediening
• 200 watt RMS MOSFET amplifier
• 10” Superior Cast Chassis Driver
• Rechts en links left low-level inputs
• LFE in/out
• High Level balanced input
• Verstelbare slam en depth (alleen LFE)
• Child lock of set-up parameters


Sinds 1991 ontwikkelt REL Acoustic Ltd Great Britain prijswinnende sub-bass systemen van de beste kwaliteit en heeft al die tijd de voordelen van het integreren van goedgevormde sub-bass systemen met muziek en film reproduktie systemen gedemonstreerd

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »