NIEUWS

Thomson DLP projectietelevisie

Redactie HiFi.nl | 26 november 2004

(ingezonden mededeling)

Amsterdam, 19 november 2004 - Thomson, wereldwijd één van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica producten, zoals televisie-, video-,en audio-apparatuur, brengt een ultradunne DLP projectietelevisie met een formaat van 61 inch, de 61DSZ644, uit op de Nederlandse markt.

 Thomson 61DSZ644De 61DSZ644, onderdeel van de Thomson SCENIUM-range, is voorzien van een slank vormgegeven behuizing van minder dan 17,5 centimeter diep. Bovendien is het scherm zo licht van gewicht dat het gemakkelijk aan de wand bevestigd kan worden. Het model is  voorzien van het InFocus-lichtsysteem, dat door middel van een engine, lens en scherm een superdun profiel mogelijk maakt.
Dit Scenium Profile-model is qua gewicht vergelijkbaar met een plasmascherm (minder dan 60 kg). Het  toestel bevat een muziekvermogen van 80 watt, Virtual Dolby en SRS TruSurround XT.

De televisie bevat bovendien de nieuwste weergavetechnologie Digital Light Processing, beter bekend als DLP. Bij DLP wordt helder licht geprojecteerd door een wiel dat de kleuren rood, groen en blauw bevat. Het licht dat door deze kleuren valt, wordt geprojecteerd op minuscule draaiende spiegeltjes en vervolgens weerkaatst op een scherm. DLP heeft verschillende voordelen: de helderheid, het contrast en de geometrie zijn beter en de kleuren zijn helderder. Andere pluspunten zijn het lagere gewicht, de langere levensduur en de compactere afmetingen.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De 61DSZ644 is per direct verkrijgbaar via een gericht distributiekanaal; onder andere bij Correct, Megamax, BCC, MediaMarkt, E.P., Polectro en Expert. De 61DSZ644 heeft een adviesprijs van EUR 7999,- inclusief BTW.


EDITORS' CHOICE