NIEUWSB&W

Mijn HiFi Luistermanifestatie

Redactie HiFi.nl | 11 november 2004 | B&W
(ingezonden mededeling)

Mijn Hifi organiseert op 25, 26 en 27 november een grote Najaars Luistermanifestatie. Tijdens dit evenement zal de Benelux introductie van de Halcro dm58 plaatsvinden. De Halcro dm58 wordt tijdens de showdagen gedemonstreerd met de Wilson Audio Maxx2, een ideale luidspreker om de dynamiekomvang en het rijke detail van de real live performance van de Halcro om te zetten in een geluidsbeeld, waar je inderdaad ín lijkt te kunnen kijken.

Mijn Hifi nodigt u op 25, 26 en 27 november uit om dit met eigen oren te zien!

Mijn HiFi showAls voorversterker zal de beproefde Mark Levinson Reference 32 ingezet worden. En als alles meezit zal als bron een volledig nieuw concept CD/SACD-speler van Ayre dienen. Alle reden om tijdens de luistermanifestatie langs te gaan bij Mijn Hifi!

De Australische firma Halcro is er volgens een groot deel van de wereld-hifi-pers in geslaagd een versterker te bouwen, die alle andere overtreft. Ontwerper/hoofdingenieur is fysicus en wiskundige Bruce Candy. Deze Bruce Candy heeft diverse Ph.D.’s en leerstoelen aan universiteiten in Engeland, Frankrijk en Australië. Zijn onvoorstelbaar grote theoretische kennis gekoppeld aan een levenslange praktische audiofiele ervaring heeft tot dit bijzondere versterkerontwerp geleid. Aan de basis van de Halcro dm58 staat het ontwerp van de voeding, welke zich bevindt in de onderste kast tussen de twee zuilen, die als koeltorens dienen. De netspanning wordt zwaar gefilterd en vervolgens geheel opnieuw opgewekt, waarbij er voor wordt gezorgd dat de stroom en spanningspulsen identiek en in fase zijn d.m.v. een zgn. power-factor correction unit.

De bovenste kast van een Halcro dm58 monoblock bestaat uit twee compartimenten, waarvan de bovenste de input/output sectie bevat en de onderste de MOSFET eindversterking. Hoewel de vermogensspecificaties bepaald niet gering zijn met 2x 260W in 8Ù, 2x 490W in 4Ù en een kortstondig piekvermogen van 2000W, verlangt de Halcro dm58 maximaal slechts 500 Watt van het lichtnet en is er een nauwelijks voelbare warmteontwikkeling. Een uitgebreide (technische) uitleg over de Halcro dm58 is te vinden op de site van de fabrikant.

Mijn HiFi showDe gehoormatige indruk is die van een schier onuitputtelijke energie, die zich op laag en hoog geluidsniveau uit in een fenomenale controle van de lage tonen, maar ook van de midden- en hoge tonen. De best gemeten vervormingswaarden ooit raken de grenzen van de beste meetapparatuur en zijn hoorbaar in een ongelooflijk schoon en supergedetailleerd geluid, aldus de fabrikant. Dit geluid ontlokte het gerenommeerde “The Stereophile” de opmerking: "The Best Amplifier Ever!" Elke luidspreker aangesloten op deze versterker zal een nieuw niveau van geluidsbeleving ontvouwen.


Showdata en -tijden Halcro dm58/ Wilson Maxx2:

  • Donderdag 25 november 19:30 en 21:00 u. Gelieve plaatsen te reserveren.
  • Vrijdag 26 november 19:30 en 21:00 u. Gelieve plaatsen te reserveren.
  • Zaterdag 27 november elk heel uur, van 11:00 tot 16:00 u.
MERK

EDITORS' CHOICE