NIEUWSB&W

Europese Triode Festival 2004


Redactie HiFi.nl | 05 oktober 2004 | B&W

(ingezonden mededeling)

Het 5e Europese Triode Festival (ETF.04) vindt dit jaar plaats te Langenargen, Duitsland, begin December. Het festival, een smeltpunt van buizen hobbyisten en professionals, geeft plaats aan deelnemers vanuit de gehele wereld.

Het festival (initieel gestart als ATF, Århus Triode Festival) heeft zichzelf in rap tempo ontwikkeld tot Europa’s meest belangrijke bijeenkomst voor de zelfbouwende audio gemeente. Het festival trok het afgelopen jaar deelnemers  vanuit de hele wereld, waaronder Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Polen,  Nederland, Belgie, Denemarken, Noorwegen,  Australie, Nieuw Zeeland en Amerika.

ETF.04 opent de deuren op Donderdag 2 December, duurt tot Zondag 5 December, en wordt gehouden in een vakantiedorp in Langenargen, Duitsland, met uitzicht op het meer van Constance. De toegang van slechts € 200.- per deelnemer staat garant voor toegang tot het festival, accommodatie in een 2 persoons ruimte met slaapgelegenhed en volledige deelname aan activiteiten gedurende de 4 dagen festival. Het maximum aantal deelnemers is vastgelegd op 80. Publiek heeft geen toegang.

Het Festival richt zich op DIY-hobbyisten (en de professionele broeders) met een hoofdinteresse in buizenverterkers (met een sterke knipoog naar trioden) en hoorn of full-range luidsprekers. Verder zijn er diverse lezingen en workshops, en is er veel ruimte om kennis uit te wisselen. De vlooienmarkt en live muziek maken het geheel tot een waar feest.

Lezingen voor dit jaar bevatten onder andere onderwerpen als “The pros and cons of different crossover configurations”, “The sound of distortion” and “Old and new methods of bias”. Als gast spreker is Lynn Olson (U.S.A.) uitgenodigd, hij wijdt uit over de revival van Klasse A-Push-pull versterkers.

De spreektaal gedurtende het festival is Engels, opdat eenieder zich welkom zal voelen, en zich verstaanbaar kan maken.

Voor meer informatie kan men terecht op de website: www.triodefestival.net
Vragen over het festival kunnen naar Christian Rintelen: info@triodefestival.net,
reserveren kan via Wolfgang Braun: payments@triodefestival.net

 

MERK

EDITORS' CHOICE