NIEUWSSanyo

Sanyo`s eerste DVD-recorder


Redactie HiFi.nl | 03 oktober 2004 | Sanyo

(ingezonden mededeling) 

Lier, 28 september 2004 – Kiezen tussen een avondje uit of een ontspannen avondje thuis op de bank met een favoriet televisieprogramma? Dit dilemma is snel van de baan met de Sanyo DVR-500. Dit is een dvd-recorder met digitaal signaal waarmee de elektronicagigant zijn eerste stappen zet in dit snelgroeiend marktsegment. Als het signaal digitaal opgenomen is, blijft het jarenlang van een uitstekende kwaliteit.

De DVR-500 valt op door zijn ultraslank design. Het hellend frontpaneel en het beperkt aantal knoppen, benadrukken de stijlvolle vormgeving. Met zijn hoogte van amper 5,9 cm is deze dvd-recorder een van de sierlijkste op de markt. De Sanyo DVR-500 neemt op in de bekende standaard dvd+r/+rw. Deze standaard is een van de meest betrouwbare en heeft onder meer als voordeel dat de gebruiker tijd wint, omdat de recorder tegelijkertijd formatteert en opneemt. De Sanyo DVR-500 biedt vijf verschillende opnamemogelijkheden: HQ, SP, LP, EP en EP+. De hoogste kwaliteit (HQ) is goed voor 1 uur opnametijd, in de laagste kwaliteit (EP+) voor  6 uur.

Sanyo DVR500

Gebruiksvriendelijk
De DVR-500 is heel eenvoudig in gebruik. Via het navigatiemenu is de playlist te bekijken of de dvd te bewerken. Het is hier mogelijk de dvd een naam te geven, of de schijf te verdelen in verschillende hoofdstukken (met intervallen van 5,10, 15 en 20 minuten). Aan elk hoofdstuk kan een andere naam gegeven worden, die na afloop aangepast kan worden. Met de ‘Protection Disc On/Off’ is de dvd beveiligd zodat hij niet kan worden overschreven.

Uiteraard kan de Sanyo DVR-500 ook gebruikt worden om verschillende soorten beeld- en geluidsschijven af te spelen. Naast de gewone dvd’s leest deze recorder ook zonder problemen dvd-r, dvd-rw, cd-r, cd-rw, audio-cd, video cd en svcd. Mp3-bestanden en fotobestanden (jpeg en Kodak Picture cd) worden ook perfect weergegeven met de DVR-500.

Homevideo`s op dvd
De DVR-500 heeft meer mogelijkheden dan alleen programma’s opnemen, de DVR-500 is ook het ideale toestel om homevideo’s mee te redigeren. Steeds meer mensen hebben een camera en leggen hiermee persoonlijke gebeurtenissen vast op band (familiefeesten, trouwfeesten, reizen,…). Dankzij de video in-/output wordt de videocamera rechtstreeks aangesloten op de dvd-recorder. Met één druk op de opnameknop, worden de beelden onmiddellijk op de dvd gebrand. Deze in- en uitgang vergemakkelijkt het kopiëren van deze beelden en bovendien kan dankzij deze verbinding met de dvd-recorder de camera worden bedient.

Prijs en beschikbaarheid
Deze DVR-500 kost 399 euro (adviesprijs incl. btw).
De DVR-500 is leverbaar bij de erkende Sanyo-verkooppunten.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »