NIEUWS

AIWA Flash audio spelers

Redactie HiFi.nl | 02 oktober 2004 |

(ingezonden mededeling)

Aiwa heeft vandaag de introductie aangekondigd van twee nieuwe draagbare "multicodec" audiospelers met flashgeheugen die een extra lange batterijlevensduur bieden. De nieuwe modellen zijn een aanvulling op Aiwa`s uitgebreide assortiment PC-gerelateerde producten dat consumenten een scala aan mogelijkheden biedt voor het beluisteren van muziek van het internet.


De XDM-S700

Aiwa XDM-S700De XDM-S700 onderscheidt zich van de concurrentie door zijn indrukwekkende batterijlevensduur van maximaal 100 uur (in de Atrac3-modus) en is met name bedoeld voor consumenten die altijd en overal zonder onderbrekingen naar muziek willen luisteren. De speler biedt een opslagcapaciteit voor 130 tracks, wat gelijkstaat aan ongeveer negen uur muziek. Het model is voorzien van een herhalingsmodus die ideaal is voor het leren van een taal en een verlicht LCD-scherm voor de weergave van trackinformatie. Daarnaast heeft de XDM-S700 een geïntegreerde FM-tuner die gebruikers de mogelijkheid biedt om te luisteren naar hun favoriete radiostation.

De in duurzaam aluminium uitgevoerde XDM-S700 weegt slechts 37 gram (zonder batterij) en meet 88x24x24 mm. De speler is voorzien van een USB 1.1 PC-aansluiting en het 256MB flitsgeheugen van het apparaatje ondersteunt de weergave van MP3-, Atrac3- en Atrac3plus-bestanden. Het Atrac3plus-formaat biedt diverse voordelen zoals een veilige overdracht van gedownloade bestanden, audiocompressie tot 1/20 van de bron met behoud van een zeer hoge geluidskwaliteit en eenvoudig bestandsbeheer.

De XDM-S700 wordt compleet geleverd met een hoofdtelefoon, nekband en draagtasje, MP3-bestandsbeheersoftware en Sonic Stage versie 2.0.

XDM-S500
Het tweede nieuwe model is de XDM-S500 multicodec audiospeler met flashgeheugen, die eveneens is voorzien van een FM-tuner. Dit model biedt dezelfde functionaliteit als de XDM-S700 maar heeft een geheugen van 128MB voor de opslag van maximaal 65 tracks, wat gelijkstaat aan ongeveer vijf CD`s.  Het apparaatje biedt een verbluffende speelduur van maximaal 100 uur op één AA-batterij (in de Atrac3-modus).

De XDM-S500 en de XDM-S700 zijn beide compatibel met Connect, de online muziekservice van Sony die dit najaar ook in Nederland zal worden geïntroduceerd. De spelers zijn leverbaar vanaf oktober 2004 en weerspiegelen Aiwa`s strategie om uit te groeien tot een belangrijke aanbieder van PC-gerelateerde amusementsproducten.

Consumentenindicatieprijzen:
XDM-S700  219 euro
XDM-S500  169 euro


EDITORS' CHOICE