NIEUWSDenon

EISA voor Denon AVR3805


Redactie HiFi.nl | 30 september 2004 | Denon

(ingezonden mededeling)

Denon’s constante streven naar een natuurgetrouwe Audio en Video weergave is beloond. Denon heeft namelijk voor de AVR-3805 de EISA Award “Home Theater Receiver 2004-2005” ontvangen. Het oordeel van de EISA jury luidt:

DENON AVR3805

 “De Denon AVR-3805 zet de nieuwe norm voor AV receivers. Uitgerust met talloze mogelijkheden voor Home Theater, beschikt hij logischerwijs over een groot aantal audio- en videoaansluitingen, 7 krachtige versterkers, Dolby Pro-Logic IIx en de mogelijkheid om elk videosignaal om te zetten naar S- of Componentvideo. Maar het belangrijkste is natuurlijk die automatische ‘set up’. Met een microfoon en een 8-band parametrische equalizer worden de vaak moeilijke instellingen nu automatisch aan de akoestiek van de kamer in kwestie aangepast. De Denon AVR-3805 biedt meer kwaliteit, mogelijkheden en gebruiksgemak dan normaal mogelijk lijkt in zijn prijsklasse.”

DENON AVR3805

De receiver is voorzien van een automatische setup, welke door Denon Auto Setup & Auto Room EQ worden genoemd. Dit unieke systeem meet met behulp van een meegeleverde hoogwaardige (!) microfoon de volgende zaken: het aantal aangesloten luidsprekers,  de fase en de klankbalans van de luidsprekers in de ruimte. Na de korte maar nauwkeurige analyse worden automatisch niveau en vertragingstijden ingesteld en kan er desgewenst een correctie voor de klankbalans worden uitgevoerd. 

DENON AVR3805Dit resulteert in een optimale inregeling waarbij een natuurgetrouwe weergave van muziek en filmsoundtracks wordt gegarandeerd. Uiteraard is het mogelijk om achteraf zelf deze instellingen te wijzigen, zelfs per luidspreker!

Verder is de AVR-3805 uitgerust met nagenoeg alle denkbare surround decoders, 24 bit/196 kHz A/D en D/A omzetting voor alle kanalen, een discrete 7x120 Watt versterker, Denon’s befaamde Denon Link voor een optimale digitale signaal overdracht van meerkanaals hoge resolutie audio en, niet te vergeten, een ingebouwde RDS FM/AM stereo tuner.

Enkele specificaties:

  • 7x120 Watt (8 Ohm, 20Hz-20kHz, 0.05%), bandbreedte 10 Hz -100 kHz
  • Dolby Digital EX, Pro-Logic IIx, DTS-ES Discrete, DTS 96/24, DTS Neo:6 en HDCD ingebouwde decoders
  • DSP: SHARC Hammerhead met 1200 MFLOPS rekenkracht
  • Auto Setup met Auto Room EQ m.b.v. Audio-Technica DM-S305 microfoon
  • Toewijsbaar versterker vermogen voor Multi Room toepassingen
  • Luxe EL-Touch Panel programmeerbare afstand bediening

De AVR-3805 heeft een verkoopprijs van 1.449 euro

MERK

EDITORS' CHOICE