NIEUWSB&W

Shows - HiFi.nl publicaties week 40


Redactie HiFi.nl | 30 september 2004 | B&W

Oktober dient zich weer aan. Traditioneel de maand die bol staat van productintroducties en shows. Zo is HiFi.nl in oktober op twee shows aanwezig om voor u verslag te kunnen doen. De eerste show is al het komende weekend en zal gehouden worden in Brussel en de tweede is natuurlijk de VAD show die eind deze maand gehouden zal worden. Maar zo ver is het nog niet. Eerst nog een normale editie van HiFi.nl met daarin de prachtige nieuwe Musical Fidelity KW500 versterker, een "Hoe werkt.." artikel betreffende High Definition, de wekelijkse column van Rene van Es en natuurlijk weer de nodige software recensies.

Wij wensen u dan ook weer voor deze week veel lees, kijk en luisterplezier.

De redactie

Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Musical Fidelity KW500, door Robert van der Wardt 
Musical Fidelity timmert al jaren met succes aan de weg. Wie kent bijvoorbeeld de fameuze A1 uit het prille begin niet? Of de typerende ‘Cans’ uit de X-serie die recent zijn vervangen door nieuwe ontwerpen met een elegante rechthoekige behuizing. Toen ik werd uitgenodigd om een nieuwe versterker te gaan beluisteren had ik verwacht dat het om de nieuwe X-80 of X-150 zou gaan. Het werd de KW500, een geïntegreerde versterker, al komt hij in twee aparte behuizingen: één voor de voeding en één voor de versterker.

Musical Fidelity kW500

Achtergrondartikelen

High Definition, door Bjorn Mateijsen 
Hoewel de introductie van de ‘Digital Versatile Disc’, afgekort DVD, nog maar net achter de rug is, kondig ik graag een revolutie aan: weg met de beperkingen van de DVD! Met open armen mogen we High Definition DVD, afgekort HD-DVD verwelkomen!


Column

Bruxelles, door Rene van Es
Het aankomende weekend wordt er in Brussel een hotel hifi show georganiseerd waar wij als HiFi.nl volop aanwezig zullen zijn. De show is een initiatief van een drietal Belgische importeurs die een paar jaar geleden de handen ineen hebben geslagen.


Software

John Tavener - A Portrait (CD), door Jan Luijsterburg 
Bij gelegenheid van het bereiken van een mooi afgeronde leeftijd willen beroemde mensen nog wel eens geportretteerd worden. Componist John Tavener wordt door budgetlabel Naxos voor zijn zestigste verjaardag in het zonnetje gezet met een voorbeeldig portretje. Een selectie van (delen uit) zijn belangrijkste werken, de première van het nieuwe, door Björk gezongen Prayer of the Heart, een biografisch essay èn een uitvoerige, door de componist gesproken toelichting.

Disinter - As We Burn (CD), door Michel Wanner 
Geen originele bandnaam, geen originele titel, geen originele hoes dus ook geen originele muziek zou je zeggen. En inderdaad, uniek is het zeker niet wat het uit Chicago afkomstige deathmetalkwintet Disinter ons voorschotelt. MAAR (met hoofdletters), dat is in dit geval volstrekt irrelevant, omdat de vijf heren ons trakteren op een barbaarse sound zoals de beste bands die produceerden gedurende de jaren ’90. Hoera!

Sluts of Trust - We Are All Sluts Of Trust, door Roel Bouman 
Duo`s hebben vaak - ter compensatie van de kleine (onder)bezetting) - iets speciaals. Neem The White Stripes of uit eigen land het puinblues-duo Lo-Lite, steevast lijkt de personele bezetting gecompenseerd te worden door een gezonde bak herrie en opvallende kenmerken die ervoor zorgen dat je gelijk weet met wie je te maken hebt. Zo is ook het geval bij Sluts Of Trust. Als je het niet zou weten, zou je in eerste instantie niet willen geloven dat er maar twee muzikanten aan het werk zijn.

Red Hot Chili Peppers - Greatest Videos (DVD-muziek), door Michel Wanner 
Sinds de Red Hot Chili Peppers aan hun tweede jeugd zijn begonnen zijn ze populairder dan ooit. Populairder wil – naar mijn mening – meestal zeggen minder goed. Want hoe goed ik ook mijn best doe het recentste werk van deze vier ervaren muzikanten en clowns te waarderen, het kan over het algemeen niet tippen aan het oudere en oudste werk.

Shows

Ingmar Bergman Collectie - Het Zevende Zegel en Wilde Aardbeien (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Onlangs begon Moskwood met een omvangrijk project: de DVD release van zo niet alle, dan toch de belangrijkste films van één van de grootste filmmakers ooit: Ingmar Bergman. De eerste twee titels die verschenen zijn Het zevende zegel en Wilde aardbeien, beide uit 1957. Films die, bij het na lange tijd weer terugzien, de verzuchting oproepen: ‘zo worden ze tegenwoordig toch niet meer gemaakt.’

Shows

MERK

EDITORS' CHOICE