NIEUWSB&W

Nieuwe editie HiFi.nl (week 38)

Redactie HiFi.nl | 16 september 2004 | B&W

En het is weer donderdag. Publicatiedag voor de redactie van HiFi.nl. Leest u hieronder een overzicht van de artikelen welke we zojuist gepubliceerd hebben. Met onder andere een multiprojectortest en deel 1 van de Audio Video Meeting 2004 show.

Veel leesplezier met HiFi.nl!

De redactie

 

Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensie

Multitest - projectoren (Themescene, Infocus en Screenplay), door Bjorn Mateijsen en Garmt van der Zel

Er is op dit moment een kleine revolutie gaande in de wereld van de ‘Home Theater’ projectoren: waar vroeger kapitalen moesten worden neergelegd om een acceptabel beeld te krijgen, kun je tegenwoordig al voor iets meer dan €1000 een beeld van 2 meter breed in de huiskamer toveren, waar 10 jaar geleden nog het tienvoudige voor moest worden neergeteld. Niet alleen in prijs is een verandering te zien, ook in de afmetingen heeft een transformatie plaatsgevonden: de enorm grote ‘drie-kleuren beamer’ (CRT projector) van 50 kg met de afmetingen van een fikse salontafel, is in grootte geslonken tot een klein model schoenendoos, die vaak ook veel minder herrie produceert dan vroeger.

Achtergrondartikelen, columns

User interfaces, door Rene van Es
Ook met menu’s van DVD spelers en surround receivers heb ik altijd moeite. En met afstandbedieningen die te klein zijn om te lezen. Handig hoor, leesbril op om naar de remote te kijken en gewone bril op om het scherm te zien. Zou dubbelfocus en Varilux soms vanwege de komst van deze apparatuur ontwikkeld zijn?

Audio Video Meeting Plaza 2004 (noviteiten deel 1), door Ted Joos
Van zondag 12 tot en met dinsdag 14 september j.l. vond voor de tweede keer de Audio Video Meeting Plaza plaats. Een show alleen toegankelijk voor de detailhandel.
HiFi.nl was ook aanwezig en doet voor u verslag van de nieuwigheden van AND Benelux, TransTec, Audipulse, Music 2 en Sony. Deel 2 volgt volgende week.

Nieuw op HiFi.nl week 38

Perspresentatie nieuwe DVD Aero van Jean-Michel Jarre, door Guido de Kanter
Op een persbijeenkomst in een Amsterdamse bioscoop kon de pers luisteren naar de eerste dertig minuten van Aero. Hiervoor had Warner een “professioneel” systeem laten aanrukken, met de DVD-speler op een mengtafel, en dan vijf forse PA-speakers (merk niet te zien). Het hoog was behoorlijk agressief, en het volume stond te hoog. Niettemin was mijn indruk zeer positief.

Software recensies

Bad Guy (DVD), door Jan Luijsterburg
Iedereen die deze film ziet zal het erover eens zijn: de mannelijke hoofdpersoon, Han-ki, is geen goed mens. Maar ook slechte mensen, criminelen in dit geval, lijden onder het fenomeen liefde. En lijden is hier ook echt lijden.

Taking back Sunday – Where you want to be (CD), door Michiel Witlox
Als ik op een regenachtige maandagavond de brug van de Melkweg oploop, ontwaar ik op de deur een briefje met een tekst die mij nogal verrast: Taking back Sunday, sold out. Heb je al kaartjes, vroeg een vriendin. Die had ik niet, nee. Zo hard zou het toch niet lopen met de voorverkoop? Kennelijk bevat de cd ‘Where you want to be’, genoeg aanstekelijke emo-punkrock om mijn avond noodgedwongen een andere invulling te geven

HIRAX – The New Age Of Terror (CD), door Michel Wanner
Wie Hirax zegt, zegt Katon W. De Pena. De sympathieke donkere frontman laat geregeld weer iets van zich horen sinds Hirax in 1997 werd gereanimeerd na ongeveer 8 jaar (schijn)dood te zijn geweest.
Jawel, want reeds in 1984 maakte Hirax deel uit van de metalscene in San Francisco. Hoewel zelf afkomstig uit Los Angeles verkoos de groep te verkassen naar S.F. waar inmiddels een bloeiende metalbeweging was ontstaan met vaandeldragers als Metallica, Slayer en Exodus. Alledrie ook nog springlevend overigens.

Religieus werk Vivaldi (CD), door Ferd Op de Coul
Wie Hirax zegt, zegt Katon W. De Pena. De sympathieke donkere frontman laat geregeld weer iets van zich horen sinds Hirax in 1997 werd gereanimeerd na ongeveer 8 jaar (schijn)dood te zijn geweest.
Jawel, want reeds in 1984 maakte Hirax deel uit van de metalscene in San Francisco. Hoewel zelf afkomstig uit Los Angeles verkoos de groep te verkassen naar S.F. waar inmiddels een bloeiende metalbeweging was ontstaan met vaandeldragers als Metallica, Slayer en Exodus. Alledrie ook nog springlevend overigens.

Seven Steps: The Complete Columbia Recordings Of Miles Davis 1963-1964 (CD), door Jan de Jeu
Wie deze zeven CD`s beluistert krijgt op boeiende wijze de verandering voorgeschoteld die optreedt in het geluid van Miles Davis en de hem begeleidende groep(en). Afgezet tegen de voorafgaande "Kind Of Blue" periode valt met name op hoe Miles hier met felheid het hogere register van zijn trompet exploreert en hoe verfrissend de ritmesectie omspringt met de voor Miles Davis fans zo vertrouwde nummers uit de vijftiger jaren. Maar ook de onderling verschillende benaderingen van de saxofonisten George Coleman, Sam Rivers en Wayne Shorter komen mooi tot uitdrukking. Dat alles in een mooi heldere geluidskwaliteit. Een must voor de ware "Prince of Darkness" fan.

Prijsvraag

Win een Beamax automatisch projectiescherm twv 630 euro
Met deze prijsvraag dingt u mee naar een 213 cm breed M-compact elektrisch projectiescherm van Beamax. Meer informatie over Beamax, de Beamax schermen en De winkelwaarde van dit scherm is 630 euro. Het scherm kan naar keuze geleverd worden in 16:9 of 4:3, blijkt u de prijswinnaar te zijn, dan kunt u hiertussen ook kiezen.

HiFi.nl de publicaties van week 37MERK

EDITORS' CHOICE