NIEUWSAldenkamp

Thomson Home Cinema DLP

Redactie HiFi.nl | 28 augustus 2004 | Aldenkamp | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Amsterdam, 26 augustus 2004 – Thomson, wereldwijd één van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica producten, zoals televisie-, video- en audioapparatuur, breidt het Home Cinema-assortiment onder de noemer THOMSON SCENIUM in 2004 uit met nieuwe DLP™-projectietelevisies.

De nieuwe SCENIUM Profiles en de aangekondigde LCD- en plasmaschermen zijn nu voorzien van Hi-Pix-technologie, dat garant staat voor een optimale beeldkwaliteit dankzij een groter aantal pixels per lijn. Daardoor kunnen meer details worden weergegeven met tweemaal zoveel kleuren en meer aansluitingsmogelijkheden.


De nieuwste beeld- en geluidstechnologie

Hi-Pix: deze techniek zorgt er met zijn videoanalyse voor dat de beeldscherpte aanzienlijk wordt verbeterd. Ook de zuiverheid van het beeld wordt verbeterd, dankzij het 4-2-2-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat tweemaal zo veel kleuren kunnen worden weergegeven, wat resulteert in extra helderheid. Hi-Pix-producten zijn bovendien uitgerust met de beste aansluitingsmogelijkheden (Yuv Synchroscan en DVI).

Hi-Pix HDTV: alle producten met Hi-Pix HDTV zijn geschikt voor high definitiontelevisie, een nieuw televisiesysteem dat binnenkort in Europa wordt geïntroduceerd.

DPS (Digital Pure Sound): deze technologie is gebaseerd op nieuwe, heel kleine hifi-luidsprekers met een membraan van titanium. DPS+ werkt met een subwoofer, zodat ook de lage frequenties in optimale omstandigheden kunnen worden weergegeven.


THOMSON SCENIUM Profiles : 50DSZ644, 61DSZ644

De nieuwe THOMSON SCENIUM DLP™-schermen zijn voorzien van een slank vormgegeven behuizing van minder dan 17,5 centimeter diep. Bovendien zijn ze zo licht van gewicht dat ze gemakkelijk aan de wand kunnen worden bevestigd. Later in 2004 zullen modellen van 50 inch en 61 inch op de markt worden gebracht.

Thomson SceniumDe nieuwste weergavetechnologie heet Digital Light Processing, beter bekend als DLP™. Deze technologie wordt gepositioneerd als een sterk alternatief voor LCD en plasma, omdat hiermee de beste verhouding tussen formaat, beeldkwaliteit en prijs wordt bereikt.

DLP™ heeft verschillende voordelen: de helderheid, het contrast en de geometrie zijn beter en de kleuren zijn helderder.

Bij DLP™ wordt helder licht geprojecteerd door een wiel dat de kleuren rood, groen en blauw bevat. Het licht dat door deze kleuren valt, wordt geprojecteerd op minuscule draaiende spiegeltjes en vervolgens weerkaatst op een scherm.

Belangrijk onderdeel van SCENIUM Profiles is het InFocus-lichtsysteem, dat door middel van een engine, lens en scherm een superdun profiel mogelijk maakt. Beide Profiles-modellen zijn qua gewicht vergelijkbaar met een plasmascherm (minder dan 60 kg) en zijn dit najaar verkrijgbaar.

De 50DSZ644 en 61DSZ644 worden in november geïntroduceerd voor een verwachte verkoopprijs van respectievelijk 6499 euro en 7999 euro

 

DLP™- “classic”:  44DLY644, 50DLY644, 61DLY644

THOMSON introduceert bovendien een compleet nieuwe reeks ruimtebesparende breedbeeld-DLP™`s. Deze nieuwe modellen hebben een behuizing van slechts 40 centimeter diep en wegen niet meer dan 5 kilogram. De nieuwe toestellen zijn voorzien van een 1280 x 720 DMD-matrix en 125 Hz Progressive Scan. Tevens bevatten de toestellen een muziekvermogen van 40 watt, Virtual Dolby en SRS TruSurround XT.

Thomson Scenium

De apparatuur beschikt verder over een groot aantal ingangen, zoals drie scart-aansluitingen, waarvan er twee geschikt zijn voor RGB, S-video en Synchro Scan/DVI-connectors. Verder is een stereo-uitgang aanwezig. Overige kenmerken zijn de  PIP/PAP/PAT en een 6-in-1 multifunctionele afstandsbediening die geschikt is voor meerdere merken.

De 44DLY644, 50DLY644 en 61DLY644 worden in september geïntroduceerd voor een verwachte verkoopprijs van respectievelijk  2999 euro3499 euro en 4999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE