NIEUWSB&W

Goedkope CD`s zonder doosje

Redactie HiFi.nl | 07 juli 2004 | B&W

(gezien op het internet)

Maandag, 5 juli 2004 - BMG denkt een antwoord te hebben op de wijdverbreide cd-piraterij. De platenmoloch komt met goedkope schijfjes zonder hoesje. 
 
Alanis MorisetteHet is geen geheim: platenmaatschappijen hebben het zwaar. Zij lijden naar eigen zeggen grote schade door het illegaal kopiëren van cd`s en het downloaden van muziek. Daarnaast hebben ze een groot imagoprobleem: consumenten vinden cd`s simpelweg veel te duur.

Dat consumenten wel degelijk bereid zijn te betalen voor muziek, bewijst het succes van de online muziekwinkel van Apple overigens. Hier kost een complete cd 9,99 euro, waarbij de klant nog wel zelf aan een hoesje moet zien te komen. BMG komt nu met cd`s voor exact dit zelfde bedrag, zo zegt een topman tegenover het Duitse weekblad Der Spiegel.

Ook hier zit geen fraai boekje bij. Wie drie euro meer heeft te besteden, krijgt een reguliere cd. Tot slot komt er van elke titel een luxe uitgave met extra`s voor 17,99 euro. Dit nieuwe prijsmodel moet in augustus beschikbaar zijn.

BMG is niet de eerste maatschappij met dergelijke plannen. Ook Sony komt naar verluidt met een vergelijkbaar offensief om cd-piraterij het hoofd te bieden.
 

MERK

EDITORS' CHOICE