NIEUWS

Nieuw Elac FS 607

Redactie HiFi.nl | 10 juli 2004 |

Kef en Tannoy maken het al lang, Piega heeft het met zijn fantastische bandluidspreker op de spits gedreven: de vereniging van een midden- en hoogweergever in één akoestisch centrum. Zulke constructies onderscheiden zich vaak door een bijzonder homogene afstraalkarakteristiek en een plastische ruimtelijke weergave, dit omdat het weergegeven geluid over een zeer groot frequentiegebied hetzelfde akoestische centrum heeft. Nu heeft Elac, voor de weergave van het middengebied, de nieuwe "Jet-tweeter" omgeven met een dubbel laag`s aluminium-membraan.

Elac FS 607Tussen de twee lagen bevindt zich een aluminium vlechtwerk dat door de honingraat vorm zorgt voor een grote vormvastheid. De midrange wordt aangedreven door een rond, 80 millimeter in doorsnede, metende spreekspoeL, die de Jet-tweeter omsluit en het membraan vanuit het midden aandrijft. De gebruikte magneetsystemen zijn zo geplaatst, dat het magnetisch strooiveld de werkbare energie van de magneet van het naastgelegen chassis versterkt. Deze weergever moet al vanaf 400 Hertz met een maximaal volume tot 112 dB bruikbaar zijn. De units zijn gevat in een solide behuizing van gegoten aluminium. Voordat er tot serieproductie wordt overgegaan zal deze coax-driver nog optisch verfijnd worden, aldus de mensen van Elac. die de eerste prototypes met het nieuwe chassis al lieten zien. We zijn benieuwd.

De vermoedelijke prijs van de zuilluidspreker FS607 zal in de buurt van de 7000 euro per paar komen te liggen. De eerste productie wordt aan het eind van 2004 verwacht.


EDITORS' CHOICE