NIEUWSB&W

Master Base bij HiFi discs


Redactie HiFi.nl | 05 juli 2004 | B&W

(ingezonden mededeling)

Ongetwijfeld heeft u het al wel eens voorbij zien komen in nederlandse HiFi recensies; Master Base. Maar wat is nu eigenlijk Master Base en wat doet het?

Master Base is een harde, 1 cm dikke plaat om luidsprekers, versterker of cd-speler op te zetten met de bedoeling het apparaat min of meer zwevend te plaatsen.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Een "zwevende" plaatsing heeft als voordeel dat het hifi-component zijn eventuele kasttrillingen niet doorgeeft aan de omgeving (vloer, tafel) en ook geen trillingen via direct kontact terugkrijgt. Kleuring door ongewenste trillingen wordt op deze manier vermeden.
Dat uit zich in de volgende verbeteringen:

  • meer rust in het hoog
  • meer controle in het laag, het laag wordt strakker
  • meer lucht rondom de instrumenten en stemmen
  • een betere definitie
  • exactere plaatsing van de instrumenten, het stereobeeld is beter gedefinieerd

Master BaseMaster Base heeft een honingraatstructuur van aluminium cellen met een genopte boven- en onderlaag van een epoxy en kevlar combinatie (sandwichconstructie). De bovenlaag werkt als een soort membraan, het genopte profiel vergroot het werkende oppervlak en de honingraten verhinderen de transmissie en reflectie van de trillingen.

De Master Base is effectief over een groot frequentiegebied ( ong. 20 Hz tot 15 kHz).

Enkele citaten uit de pers:

"Wat het zeer duidelijk doet, onder alle componenten, is het geluid veel rustiger maken. Er is meer "ruimte" te horen, u kunt dieper en preciezer in de opname "kijken". De plaatsing wordt beter, maar vooral: het klinkt allemaal rustiger en is aangenamer om naar te luisteren." - Henk Peters in HVT.

"ik ken meerdere interconnects die veel duurder zijn dan 230 euro (5 maal de prijs per vier plaatjes) en die in mijn set niet half de verbetering realiseren die Master Base wel haalt. Oh, op de valreep, het werkt ook onder andere versterkers zoals ik tot mijn plezier mocht ondervinden." - Rene van Es op HiFi.nl.

"Wat dan in het algemeen opvalt is dat het "plaatje", zo noem ik het maar, altijd functioneert. Dus ongeacht of ze onder een versterker van 10.000 werden geplaatst of onder een voortje van 250 euro, het effect was er altijd. De verbetering uitte zich vooral in een betere doorzichtigheid van het geluid." - Jo Mullers in Home Studio.

U kunt Master Base hier bestellen

MERK

EDITORS' CHOICE