NIEUWSSony

Nieuwe Sony portable HDD-spelers


Redactie HiFi.nl | 05 juli 2004 | Sony

(ingezonden mededeling)

Nieuwe draagbare HDD-spelers van Sony en online muziekservice CONNECT
 
Badhoevedorp, 1 juli 2004 - Sony Nederland biedt deze zomer een compleet assortiment draagbare digitale audiospelers waarin alle segmenten van de network audio-markt zijn vertegenwoordigd. Nieuwe WALKMAN- en VAIO-modellen bieden consumenten alles wat ze nodig hebben om te kunnen genieten van muziek van het Internet. Tevens zijn ze geheel uitwisselbaar met Sony`s nieuwe online muziekservice, CONNECT, waarvan de lancering in Nederland dit najaar zal plaatsvinden.

Connect to your music
De nieuwe draagbare HDD-producten weerspiegelen Sony`s streven naar een verantwoorde, duurzame oplossing voor het gebruik van muziek van het Internet. De strategie is om een serie producten en technologieën voor uiteenlopende gebruiksbehoeften te integreren op basis van CONNECT, het nieuwe systeem voor de online distributie van muziek. De naadloze integratie van de nieuwe VAIO- en WALKMAN-modellen met de gebruiksvriendelijke SonicStage-software en de hoogwaardige Connect-service biedt consumenten een complete muzikale ervaring.

Hoewel Sony de belangrijkste audiocompressieformaten ondersteunt, heeft de producent opnieuw gekozen voor geluidskwaliteit door alle nieuwe modellen compatibel te maken met ATRAC en ATRAC3plus, hoogwaardige compressiemethoden die gebruikmaken van geavanceerde psycho-akoestische principes en de basis vormen voor de beproefde MiniDisc-technologie. Consumenten kunnen kiezen uit een breed scala producten naargelang hun technische interesse, behoefte aan uitneembare media, esthetische voorkeuren en luisteromgeving. Maar waarop hun keus ook valt, ze kunnen er zeker van zijn dat hun Sony-oplossing effectieve netwerkopties biedt.

Zeer compacte Network WALKMAN met HDD biedt capaciteit voor 900 CD`s en een onafgebroken speelduur van 30 uur
De NW-HD1 meet slechts 89 x 62,1 x 13,8 mm*(1) en is voorzien van een 1,8 inch harddisk van 20GB waarop maximaal 900 CD`s kunnen worden vastgelegd, wat gelijkstaat aan 13.000 tracks*(2). Dankzij  speciaal ontwikkelde energiezuinige elektronica biedt dit apparaat bovendien een onafgebroken speelduur van maar liefst 30 uur*(3) op één batterijlading. Omdat de NW-HD1 zoals elke draagbare audiospeler veel schokken te verduren zal krijgen, heeft Sony deze voorzien van de G-Sensor*(4) technologie die de muziek op de harddisk beschermt. Als de WALKMAN valt, zorgt een snelheidssensor dat de leeskop tijdelijk van de schijf wordt genomen, voordat het apparaat de grond raakt. Een intern geheugen van 25 minuten voorkomt overslaan, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. 

Sony HDD spelers
 
De NW-HD1 wordt geleverd met een laadstation dat is voorzien van een snelle USB-aansluiting (USB 2.0) voor een PC en de speler binnen één uur tot 80% kan opladen*(5). Hij heeft bovendien een horizontaal geplaatst 7-regelig display met jog-hendel voor snelle toegang tot alle vastgelegde muziek.

*1 Exclusief uitstekende delen
*2 Bij gebruik van de ATRAC3plus 48Kbps modus, 60 minuten per CD en 4 minuten per track
*3 In de ATRAC3plus 48Kbps modus, 27 uur in de ATRAC3plus 64Kbps modus
*4 G-Sensor biedt geen gegarandeerde beveiliging tegen alle soorten schokken
*5 Volledig opgeladen na 3 uur

VAIO Pocket Music Player voor muziek en meer…
Sony HDD spelersDe VAIO Pocket Music Player, VGF-AP1, vormt een mijlpaal in de evolutie van het VAIO-concept en is vooral gericht op consumenten met liefde voor techniek. Het model biedt opslagcapaciteit voor maximaal 900 CD`s (20GB uitvoering*) of 1800 CD`s (40GB uitvoering*) en een onafgebroken speelduur van meer dan 20 uur. Daarnaast kan dit product worden gebruikt als een digitaal fotoalbum of extern schijfstation. De speler kan communiceren met PC`s en worden aangesloten op een digitale camera, waardoor eenvoudig grote collecties geluid en afbeeldingen kunnen worden aangelegd.

(* Bij gebuik van de ATRAC3plus 48Kbps modus en 60 minuten per CD)

De VAIO Pocket is voorzien van een hybride kleurenscherm van 2,2 inch dat ook bij daglicht een grote beeldscherpte biedt. Dankzij de intuïtieve Grid-interface bij het scherm is de VAIO Pocket bijzonder eenvoudig te bedienen. Door het gebobbelde vlak naast het scherm aan te raken, kunnen de knoppen op het scherm worden geselecteerd op een manier die direct natuurlijk aanvoelt.

Het meegeleverde laadstation biedt aansluitingen voor een PC (via USB 2.0), een digitale camera (via mini-USB 1.1) en een audio-uitgang voor aansluiting van luidsprekers. De eenheid heeft een geavanceerde afstandsbediening voor eenvoudige trackselectie via een uitstekend leesbaar 3-regelig beeldscherm met achtergrondverlichting.

De HDD Network WALKMAN is leverbaar vanaf augustus en de eerste VAIO Pocket Music Player is leverbaar vanaf oktober.

EDITORS' CHOICE