NIEUWSSanyo

Sanyo HD projector


Redactie HiFi.nl | 27 juni 2004 | Sanyo

(ingezonden mededeling)

Lier – 22 juni 2004, Sanyo verrast de markt met de PLV-HD10: de eerste LCD-projector met volwaardige High Definition-panelen. Deze zorgen voor een resolutie in breedbeeld-verhouding (16:9) van 1920 x 1080 pixels. De PLV-HD10 kan signalen in 1080i 1-op-1 weergeven zonder interpolatie of gelijkaardige digitale compressie-systemen.

De PLV-HD10 projecteert een zeer scherp beeld, ook op het grote doek. De PLV-HD10 is uitgerust met een high contrast optical system. Met bijhorende filters zorgt dit ervoor dat het contrast ondanks een hoge lichtopbrengst optimaal blijft, met een contrastverhouding van 1000:1. Door het opstellen van vier lampen wordt een lichtopbrengst van 6000 ansilumen behaald. Mocht er tijdens de projectie een lamp stuk gaan, dan kan de projectie gewoon doorgaan. Dezelfde techniek was bij Sanyo al bekend bij de modellen PLC-XF20, PLC-XF40 en –XF45 met 10.000 ansilumen. Maar dankzij deze opstelling worden de voordelen van UHP-lampen (lager verbruik, langere levensduur en beperkt verloop van lichtopbrengst) nu ook aangeboden in zware projectoren. De drie 1,65”-panelen van de projector zijn voorzien van microlense-technologie. Hierdoor kan licht door het transparante deel van elke pixel geloodst worden, wat resulteert in een verhoogde lichtopbrengst.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

De New Progressive Scan IC, zorgt voor een uiterst stabiele weergave, zowel bij stilstaande als bij bewegende beelden. Bij projecties waarbij meerdere projectoren tegelijkertijd worden ingezet, kan met behulp van de meegeleverde Real Color Manager Software de kleur van de projectoren perfect gekalibreerd worden. Via het meegeleverde referentieblad is het mogelijk de kleuren manueel op elkaar aan te passen. Deze instellingen kunnen bewaard worden om later te herroepen.

De PLV-HD10 is uit te rusten met 9 verschillende objectieven: van extreem groothoekbereik tot een verreikend telebereik. Alle zoom-objectieven zijn bovendien motorisch aangedreven. Dankzij een horizontale en verticale lensshift is elke opstelling te realiseren, met behoud van een perfect recht én scherp geprojecteerd beeld.

De Sanyo PLV-HD10 beschikt over een keur van optionele aansluitmogelijkheden bovenop de standaard interfaces zoals DVI-I input, 5BNC en Composite- input;

 • DVI-board (DVI-I digitaal/analoog), voor aansluiting van DVI-I computerkabel of VGA-kabel met behulp van adapter.
 • 5BNC-board, voor aansluiting van een computer met 5BNC/VGA-kabel of component video van een videobron.
 • Videoboard Y/C, voor aansluiting van een video met composite video signaal naar de video/Y terminal, of aansluiting van een video met Y/C signaal die kan worden aangesloten op de Y en C video input of mini DIN4-pin.
 • VGA-board, voor aansluiting van computer via Dsub 15 vga-connector
 • Network board, met behulp van een aansluiting op het internet kan de machine via een IP-adres van elke browser ter wereld worden gecontroleerd, beheerd en ingesteld.
 • Faroudja-board, intelligente videoprocessor voor het verbeteren van binnenkomende videosignalen.  Herkent en verbetert hoeken in bewegende beelden (zgn. staircase artefacts).
 • SDI-board, om de computer op de projector aan te sluiten door middel van een enkele BNC-kabel.  In tegenstelling tot de analoge variant, biedt dit systeem het voordeel van een perfecte signaal-transfer tot 200 m via een enkele BNC-kabel.
 • HD-SDI-board, gelijkwaardig aan een SDI-board, maar met dit board kunnen 60i-, 24p-, 30p- en andere vergelijkbare signalen tot een maximum resolutie van 1920 x 1080 pixels worden doorgestuurd.

De PLV-HD10 was eerder te zien op IFA in Berlijn en IBC in Amsterdam. Eind november zal de projector te bezichtigen zijn bij de Sanyo-stand tijdens de audiovisuele vakbeurs ACF in Brussel.


 

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »