NIEUWSLinn

Linn introduceert Exotik


Redactie HiFi.nl | 21 juni 2004 | Linn

(ingezonden mededeling)

LINN EXOTIK Voorversterker

De bezoekers van de CES show in Las Vegas hebben ‘m voor het eerst gezien en beluisterd: de nieuwe EXOTIK voorversterker van Linn. De EXOTIK is een meer-kanaals audio voorversterker die gebruik maakt van dezelfde technologie als Linn’s alom geprezen (en wereldwijd beloond met meerdere awards) KLIMAX Kontrol voorversterker. De nieuwe voorversterker biedt pure audio prestaties en toegang tot alle nieuwe geluidsformaten.

Linn Exotik

Er worden twee varianten op de markt gebracht: Vanaf Juni dit jaar is de EXOTIK beschikbaar en in het najaar wordt de EXOTIK+ verwacht. De EXOTIK is een meer-kanaals analoge voorversterker die bass redirect, stereo sub algoritmes en LoRo analoog 5.1 naar stereo downmix ondersteunt. De EXOTIK+ vult deze functionaliteiten aan met een extra digitale audio module die alle belangrijke audio algoritmes aankan, inclusief Dolby Digital 5.1, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic II & Music mode, AAC Surround, MPEG Surround, DTS Surround, DTS 96/24, DTS CD, DTS EX Matrix & Discrete.

De EXOTIK biedt een fantastische audio ervaring voor zowel 2- als meer-kanaals bron materiaal. De uitgebreide EXOTIK+ biedt eigenaren van een twee-kanaals bron de mogelijkheid om hun bestaande CD collectie in een meer-kanaals opstelling te beluisteren, zonder de noodzaak om een meer-kanaals bron product aan te schaffen. De digitale audio module in de EXOTIK+, zal ook separaat verkocht worden. Zo kunnen EXOTIK bezitters op een later tijdstip hun voorversterker opwaarderen naar een EXOTIK+. Beide varianten zijn voorzien van RC5 in- en uitgangen zodat andere Linn producten direct geintegreerd kunnen worden, en van een gebruikers interface ten behoeve van een eenvoudige installatie en bedieningsgemak.

Linn Exotik

Bij gebruik in combinatie met een Linn UNIDISK 1.1 of UNIDISK 2.1, kiest een RS232 link automatisch de best aansluitende decodeer algoritmes of analoge kanalen, afhankelijk van het type disc dat wordt afgespeeld. Indien gewenst kunnen beide EXOTIK varianten door middel van de ingebouwde KNEKT Line Driver en Line Receiver naadloos worden geintegreerd in een nieuw of reeds bestaand KNEKT meer-kamer systeem dat tegelijkertijd door meerdere personen gebruikt kan worden.

De EXOTIK voorversterker is een uitstekend voorbeeld van Linn’s toewijding aan nieuwe producten die het beste halen uit de meest recente technologie en audio formaten, terwijl bestaande Linn klanten beloond worden met nog betere prestaties bij een uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding.

 

Aanvullende informatie:
Prijs: 2.737 euro incl. BTW
Prijs Belgie: 2.783 euro incl. BTW

Importeur:
Malcolm J. Latham
Postbus 7
5130 AA Alphen (N.Br.)
Tel. 013 5082414
Fax. 013 5082617
E-mail info@latham.nl
Web www.latham.nl

™ - EXOTIK, KLIMAX en KNEKT zijn handelsmerken van Linn Products Limited. Alle rechten gereserveerd.

MERK

EDITORS' CHOICE