NIEUWSPhilips

Philips 19" LCD


Redactie HiFi.nl | 11 mei 2004 | Philips

Nieuwe 19-inch-lcd-monitor van Philips nieuwe norm voor kwaliteit en ergonomie

Met de nieuwe Brilliance 190P5 – het topmodel van de 19-inch-lcd-schermen – legt Philips de lat voor beeldkwaliteit, ergonomie, kostenbesparing en veiligheid nog hoger. Nu de 19-inch-monitor op de zakelijke markt steeds meer ingang vindt, speelt Philips met de 190P5 in op de hoge kwaliteitseisen voor professionele toepassingen.

De Brilliance 190P5 heeft een geavanceerd 19-inch-tft-scherm, met een zuiver digitaal signaal, een resolutie van 1280 x 1024, een haarscherp en zeer helder (300 nits) beeld, en een hoge contrastverhouding van 700:1.

Philips 19` LCD

Net als de andere Brilliance-modellen beschikt de 190P5 over de nieuwste versie van LightFrame™. LightFrame zorgt voor een veel helderder en scherper beeld, waardoor de weergave van meerdere afbeeldingen in één venster (bijvoorbeeld 7 foto’s in een fotoprogramma of 14 afbeeldingen op een webpagina) sterk wordt verbeterd.

Doordat de 190P5 zowel een analoge D-Sub ingang als een digitale DVI-ingang heeft, kan de gebruiker genieten van de superieure beeldkwaliteit van een echte digitale monitor met een helder, haarscherp beeld en natuurgetrouwe kleuren, terwijl de mogelijkheid van gewone analoge weergave blijft bestaan.

Behalve een uitstekende beeldkwaliteit, heeft de Brilliance 190P5 uitzonderlijke ergonomische eigenschappen die het gebruikscomfort zeer ten goede komen, vooral bij langdurig beeldschermwerk. Omdat geen gebruiker gelijk is beschikt de 190P5 over een zogeheten Super Ergo-voet. Dankzij deze innovatieve voet kan de monitor 130 mm omhoog en omlaag worden geschoven, en om zijn verticale en horizontale as worden gekanteld om de kijkhoek optimaal op de gebruiker af te stemmen. Daarnaast is het mogelijk het beeldscherm 90 graden te draaien, van liggend naar staand. Verder heeft de 190P5 ingebouwde luidsprekers die de ruimte-ergonomie verbeteren en daarmee bijdragen aan een opgeruimd bureau.

De Philips Brilliance 190P5 (voorzien van TCO’03-goedkeuring) schept ook een prettige werkomgeving doordat hij nauwelijks warmte afgeeft. Dankzij de geavanceerde energiebesparende eigenschappen verbruikt de monitor 20% minder stroom dan zijn concurrerenten. Dit levert aanzienlijke kosten- en milieuvoordelen op, met name voor bedrijven waar veel beeldschermen tegelijk in gebruik zijn. Philips heeft tevens aan veiligheidsaspecten gedacht en de Brilliance 190P5 daarom voorzien van een Kensington-antidiefstalvoorziening, die samen met het bijbehorende slot de kans op diefstal sterk verkleint.

De nieuwe Brilliance 190P5 is vanaf deze maand leverbaar en heeft een marktadviesprijs van € 899,-.

MERK

EDITORS' CHOICE