NIEUWS

Siltech introduceert The Abyss


Redactie HiFi.nl | 10 mei 2004 |

(ingezonden mededeling)

Siltech introduceert in de Signature serie The Abyss, een speciale subwooferkabel. The Abyss is een interconnect die ontworpen is voor het gebruik in combinatie met een actieve subwoofer.

Meestal wordt voor de subwoofer een `normale` en vrij lange interconnect gebruikt. Er zijn echter een aantal redenen waarom dit geen optimale oplossing is. Subwoofers veroorzaken namelijk nogal wat ruis die het muzieksignaal negatief beïnvloedt. Dat komt onder meer omdat voor de ingebouwde versterker vaak klasse-D versterkers gebruikt worden die continu schakelen. De ruis die dit schakelen veroorzaakt, heeft een negatief effect op de gebruikte interconnect. Naarmate de lengte van de gebruikte kabel groter wordt, neemt het effect hiervan op de kabel vaak toe. Om een zo gedefinieerd mogelijke laagweergave te krijgen, is het dus zaak deze ruis te weren. De speciale Low Noise Micro Technology-constructie houdt deze storende ruis uit de kabel en weg van het LFE- of lage frequentiesignaal maar zorgt er ook voor dat de kabel nagenoeg immuun is voor hoogfrequente vervuiling van buitenaf die kan interfereren met de lage frequenties waar het in The Abyss om gaat.

The Abyss is voorzien van een passief filter dat uit de breedbandruis die door de digitale cross-over filters in surround processors en receivers veroorzaakt wordt, de ruis in het midden en hogetonengebied weg filtert. Omdat deze ruis niet meer in de subwoofer terecht komt, is deze laatste nauwelijks meer gehoormatig te lokaliseren en makkelijker in de ruimte te plaatsen. The Abyss is dan ook alleen bruikbaar als subwooferkabel, hij is ongeschikt om ingezet te worden op een andere plek in uw audiosysteem of home theater.

Siltech - The Abyss

The Abyss is een precisiekabel met solid core zilver-gouden geleiders van de zesde generatie Siltech metallurgie. Hij is speciaal geconstrueerd waardoor mede door de toepassing van Kapton het mogelijk is om de kabel nagenoeg ongevoelig voor microfonie te maken. Met The Abyss hoort u waar uw subwoofer werkelijk toe in staat is: afgronddiep laag, spanning verhogend subsonisch laag, opvallende onopvallende muzikaliteit, en natuurlijk spectaculaire geluidseffecten. Explosies lijken nu echt in huis plaats te vinden en SuperAudio-CD`s kunnen in hun volle dynamiek genoten worden.

The Abyss kost in een lengte van 2 meter 1399 euro. Iedere meter meer kost 300 euro.

Web:  www.siltechcables.com

EDITORS' CHOICE