NIEUWSB&W

DTS "Lossless Compression"


Redactie HiFi.nl | 23 maart 2004 | B&W

(ingezonden mededeling)

DTS kondigt digitaal geluid aan voor film met "verliesvrij compressie". Door middel van deze verliesvrije compressie zal een soundtrack identiek blijven aan de master tape.
 
AGOURA HILL, California, US - 22 Maart 204 - DTS (Digital Theater Systems, Inc.) kondigt de ontwikkeling aan van een systeem om digitale soundtracks met verliesvrije compressie ("lossless compression") in de bioscopen te krijgen. Met DTS verliesvrije compressie is de soundtrack die in de bioscoop wordt gebruikt bit-voor-bit identiek aan de originele master. Demonstraties met dit systeem aan distributeurs en exploitanten zal plaatsvinden in het 2e kwartaal van 2004.

DTS logo
 
De DTS verliesvrije techniek werkt met alle film-systemen op de markt, zoals 16mm, 35mm, 70mm en iedere `frame rate`, zowel als met digitale cinema bronnen. De gebruikte sampling rate kan 44.1, 48 of 96 kHz zijn, met iedere resolutie tussen 16 en 24 bit.
 
De verliesvrije DTS codering is mogelijk door een nieuwe extensie in de door DTS gebruikte `Coherent Acoustics` codec, zoals die wordt gebruikt in de gebruikelijke consumentenprodukten. Met deze nieuwe ontwikkeling is de `Coherent Acoustics` codec in staat tot het leveren van één enkel uitgebreid systeem voor streaming audio vanaf Internet tot hoge definitie en verliesvrije kwaliteitsniveaus.

MERK

EDITORS' CHOICE