NIEUWSPure Digital

Pure Digital DAB wekkerradio


Redactie HiFi.nl | 05 maart 2004 | Pure Digital

De Tempus-1 is de nieuwe ster van Pure Digital om de Belgische & Nederlandse markt in een nieuw segment te bedienen met DAB radio: een wekkerradio. Net als de in België zeer succesvolle Evoke-1 geeft de Tempus-1 de kristalheldere, ruis- en kraakvrije ontvangst van  (soms unieke, niet op FM te beluisteren) DAB kanalen. En uiteraard ook alle gemakken van DAB, zoals de “Autotune” functie en de scrollende tekst. Daarnaast beschikt het toestel over een aantal zeer handige functies zoals verschillende alarmprofielen (2 personen / week/weekend), opname-timers en de zeer handige SnoozeHandleTM om, inderdaad, te snoozen als u denkt dat het nog net geen tijd is om op te staan. Uiteraard staan tijd en datum altijd goed en worden zomer-en wintertijden automatisch van het DAB signaal afgehaald.
 
Pure Tempus-1

Deze nieuwe DAB design klokradio komt in dezelfde uitvoering als zijn voorganger, echt esdoorn houtfineer met zilveren front en bedieningspaneel. Het laatste is voorzien van een scrollend display, zenderselectie, toon- en volumeregelaar en diverse knoppen waaronder de geniale “autotune” functie: met één druk op de knop zoekt de Tempus-1 alle DAB-stations die beschikbaar zijn en sorteert ze op naam, niet op frequentie.

Verder heeft de Tempus-1 een optische digitale en een analoge uitgang voor het opnemen van DAB of juist voor het gebruik van de radio als DAB-tuner in een bestaande hifi-set.

DAB radio staat garant voor een kraakvrije, glasheldere ontvangst op max 192 kbps. Vele extra mogelijkheden (t.o.v. FM) zijn nu al mogelijk zoals het meesturen van tracktitels, artiestennamen, omschrijvingen, etc. Duidelijk is dat de diverse contentleveranciers in samenwerking met bijvoorbeeld Pure Digital nog vele leuke features voor ons in petto hebben.

Prijs Tempus-1:     249 euro
Verdeeld in de Benelux door Music Matters in Zoetermeer
Tel.: 079 3622277
Internet: www.music-matters.org

EDITORS' CHOICE