NIEUWSKrell

Nieuwe Krells

Redactie HiFi.nl | 05 februari 2004 | Krell

Krell staat al jaren bekend om de uitstekende electronische componenten die het fabriceert. Met de recente introductie van de LAT luidspreker serie begaf de fabrikant zich ook op deze markt en dat assortiment wordt nu uitgebreid met de Resolution serie.

Krell LAT-C

Naar eigen zeggen is de nieuwe serie een verbetering op de hier getoonde LAT serie voor wat betreft stijl en prestatie. In tegenstelling tot de eerste serie, die aluminium panelen gebruikte voor de omhuizing, maken alle Resolution luidsprekers gebruik van het conventionele MDF. Dat zorgt al voor betere akoestische prestaties en daarnaast zijn ook in het interne circuit een aantal belangrijke aanpassingen doorgevoerd.

Zo is de stijfheid van het kabinet verhoogd door het asymmetrisch uitlijnen van de interne bevestigingspunten en maken de midbass drivers gebruik van een uniek bevestigingssysteem. Door de enorme ervaring in het fabriceren van versterkers heeft Krell bij de ontwikkeling en eigenschappen van de luidspreker met name gekeken naar de beste manier om geluid over te brengen.

In de serie zijn er twee vloermodellen, de Resolution 1 en 2, een tweeweg minimonitor (Resolution 3) en de Resolution C center speaker. De subwoofer die de serie compleet moet maken is nog niet klaar, maar zal spoedig op de markt komen.

MERK

EDITORS' CHOICE