Tuner met digitale ontvangst

Vanwege de snelle toename van de Digital Audio Broadcast netwerken overal ter wereld, introduceert Harman Kardon haar eerste tuner met Digital Audio Broadcast (DAB) ontvangst. De elegante TU 970 biedt meer zenders en bovendien zuivere, vervormingsvrije weergave op cd-niveau, naast talloze nuttige radio en data service.

Harman Kardon TU970

Carsten Olesen, product manager van Harman Kardon, legt uit: "Digital Audio Broadcast, DAB, is de belangrijkste stap vooruit in radio-ontvangst sinds de invoering van FM stereo. Het biedt de luisteraar interferentievrije ontvangst en hoogwaardige weergave, gemakkelijk te bedienen ontvangers en een onbeperkte ruimte voor het luisteren naar meer zenders, diensten en andere faciliteiten."

Olesen vervolgt: "U kunt radioprogramma’s ontvangen met cd-kwaliteit zonder hinderlijke interferentie en andere vervorming. DAB radio is ontwikkeld voor het multimedia tijdperk, maar ook tekst, plaatjes en zelfs video’s. Kortom, DAB voldoet aan alle eisen die het Digitale Tijdperk waarin wij leven, stelt."

De TU 970 scant automatisch de DAB band op zoek naar beschikbare lokale digitale radiozenders. De beschikbare zenders kunnen herschikt worden in de door de gebruiker gewenste volgorde. Een blauwe, tweeregelige DOT matrix display laat boodschappen en statusindicaties zien om de bediening van de tuner te vereenvoudigen.

Verder is de Harman Kardon TU 970 tevens uitgerust met een FM en MG tuner, met 30 voorkeurposities per bereik, handafstemming, automatische afstemming of presets. De TU 970 kan op vrijwel elke (voor-) versterker worden aangesloten via één van de coax of optische digitale uitgangen, dan wel de conventionele analoge stereo uitgang.

De TU 970 van Harman Kardon wordt geleverd met een uitgebreide afstandsbediening. De ingang voor afstandsbediening op de achterzijde maakt ook besturing van de tuner via een geschikte Harman Kardon systeemafstandsbediening, dan wel een op een geschikte IR-afstandsbediening gebaseerd automatiseringssysteem.

De Harman Kardon TU 970 is leverbaar vanaf maart 2004.


EDITORS' CHOICE