HP en Apple: spectaculair nieuws

Redactie HiFi.nl | 16 januari 2004 | Hewlett Packard

HP logoMet als doel de consumenten te voorzien van de meest aantrekkelijk digitale content wanneer en waar men dat wil, hebben HP en Apple tijdens de CES aangekondigd een strategische samenwerking aan te gaan voor een HP-gelabelde digitale muziek speler gebaseerd op Apple`s iPod en iTunes digitale muziek jukebox.

Als onderdeel van de afspraak zullen alle nieuwe HP computers worden uitgerust met iTunes van Apple en een desktop shortcut naar het programma. Volgens de computerfabrikant is dit weer een nieuwe manier om consumenten te helpen meer te genieten van de beschikbare digitale entertainment content.  Voor Apple is met name de geruststelling die consumenten krijgen bij de toevoeging van een grote naam als HP aan het iTunes project van grote waarde.

Volgens eigen onderzoek, downloadt meer dan 54 procent van de bezitters van een Hewlett Packard computer muziek naar hun PC. Tegelijkertijd zijn er al meer dan 2 miljoen iPods verkocht en is het daarmee marktleider in de digitale muziek. De uiteindelijke prijzen van de computers, de beschikbaarheid van de eerste producten en meer duidelijkheid wordt verwacht rond de zomer.

Tegelijkertijd met de bekendmaking van de samenwerking kondigde HP ook een aantal nieuwe entertainment producten aan op de CES.

HP entertainment hub

Vanaf de komende herfst is het mogelijk gebruik te maken van de entertainment hub. Het apparaat is ontworpen om consumenten al hun entertainment materiaal te laten beheersen. De hub zal werken als een alleenstaande, centrale opslag machine, distributie kanaal en toegangspunt voor alle muziek, foto`s, video en film collectie van het huis.

Daarnaast zullen gebruikers in staat zijn live televisie te kijken en te pauzeren en hun favoriete televisie programma op te nemen vanaf elke bron, inclusief HDTV. Het apparaat krijgt een slanke en stijlvolle vormgeving en is naadloos aansluitbaar bij reeds bestaande apparatuur, maar werkt natuurlijk het beste in combinatie met andere apparaten uit het HP Digital Entertainment System.

Zoals het nieuwe 30 inch LCD beeldscherm of 42 inch digitale plasma scherm. Beide staan op de rol voor komende juni en combineren uitstekende beeldkwaliteit met dito geluidskwaliteit. Door de zelf ontwikkelde beeld engine ontstaan er diepere, zwarte niveau`s, levendigere kleuren en een high definition resolutie. Daarnaast komen er nieuwe projectoren die met name gericht worden op de prijsbewuste koper.


EDITORS' CHOICE