NIEUWSLinn

Controle door Linn

Redactie HiFi.nl | 16 januari 2004 | Linn
Veel producten zien voor de eerste keer het licht tijdens de CES in Las Vegas. In 2004 hoort hier ook de Linn KINOS bij. Een zeer geavanceerde meer-kanaals AV system controller. De bewezen en betrouwbare technologie die Linn voor het eerste gebruikte bij de KISTO system controller, biedt de gebruiker een eenvoudige bediening en een makkelijke, menu-gestuurde set-up voor de best presterende AV systemen.

Linn Kinos

KINOS verwerkt met zeer veel gemak en precisie het volledige bereik van de belangrijkste formaten waaronder: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic II & Music mode, Dolby Headphone, AAC Surround, MPEG Surround, DTS Surround, DTS 96/24, DTS CD, DTS ES Matrix & Discrete.

Daarbij worden ‘surround algoritmes’ en ‘bass redirect opties’ ondersteund inclusief Stereo + Sub Analog/Digital Bass Redirect, Limbik Party, 3 Stereo Analog/Digital Downmix, Phantom Analog/Digital Downmix, LoRo Analog 5.1 to stereo Downmix, LtRt Digital Downmix. Indien de KINOS system controller wordt gebruikt met Linn’s UNIDISK 1.1 of 2.1, selecteert het apparaat automatisch de juiste ingang voor dit format middels een RS232 link.

Er zullen twee uitvoeringen van de KINOS op de markt komen. De KINOS system Controller en de KINOS+. De KINOS system controller bevat een onafhankelijk opname pad dat alleen gebruikt kan worden voor ongecomprimeerde audio. De KINOS+ daarentegen heeft een onafhankelijke opname pad module, die ook een DSP en DAC behuist, waardoor tevens opname van gecomprimeerde bronnen gerealiseerd kan worden. Deze module heet de LINN REKORD en is verkrijgbaar als een ‘upgrade’ voor de KINOS system controller, mocht dit op een later tijdstip alsnog wenselijk zijn. Verborgen aansluitingen op het frontpaneel bieden een eenvoudige oplossing voor minder vaak gebruikte producten zoals spelcomputers, camcorders en hoofdtelefoons.

Zowel voor de eindgebruiker als voor de installateur een makkelijk product. De door Linn ontworpen gebruikers interface in de KISTO wordt ook gebruikt in de KINOS system controller. Een standaard PS2 toetsenbord kan aangesloten worden om de installatie te vereenvoudigen en snel tekst in te voeren. RC5 in- & uitgangen maken directe integratie met andere Linn producten mogelijk.

De KINOS system controller kan als onderdeel van een KNEKT multi-room systeem eenvoudig worden geintegreerd met andere Home Theater componenten van Linn of van een ander merk. Bovendien heeft het apparaat een RS232 interface waardoor integratie met niet-Linn bedieningspanelen (bv. Touch screens) kan worden gerealiseerd. 4 onafhankelijke 12V ‘triggers’ kunnen worden toegewezen aan bijvoorbeeld lichtbediening, gordijnbesturing, projector lift en projectiescherm, waardoor een indrukwekkend en veelomvattend entertainment systeem ontstaat.

Sinds de lancering van Linn’s eerste gespecialiseerde AV product in 1994, is het Home Theater assortiment behoorlijk uitgebreid. Linn biedt nu volledige AV systemen bestaande uit componenten die naadloos op elkaar aansluiten en voldoen aan de hoogste audio en video eisen. Denk aan de CLASSIK Movie Di producten, de UNIDISK universele disc spelers en het vlaggeschip, de KISTO system controller. De KINOS system controller presteert uitstekend met alle andere Linn componenten, maar is speciaal ontworpen als ideale partner voor de UNIDISK 2.1.

MERK

EDITORS' CHOICE