Uitverkoop HiFi Solutions succes

Redactie HiFi.nl | 09 januari 2004 | B&W

Hifi Solutions stuurde ons de volgende impressie van hun jaarlijke uitverkoopdag. Zoals ze zelf zeggen al 10 jaar een ware happening, waar een groot aantal hifi enthousiastelingen met veel plezier apparatuur kopen. Getuige ook onderstaande tekst van Ton Staphorst.

(Ingezonden mededeling)

De apparaten die in november en december door inruil zijn ingenomen van de klanten die willen upgraden, gaan dan in één beweging naar liefhebbers en koopjesjagers. Want liefhebber moet je zijn als je 24 uur van te voren voor de deur gaat zitten! Prijzen varieren van 1 tot 99 euro en de kwaliteit van gokje-opknapper-goed-nieuw in doos. De rest van het jaar zijn er telkens weer klanten die vragen of deze aktie één maal per jaar is, dus noem het maar een fenomeen.

Uitverkoop HiFi Solutions

Het loopt zo`n tien jaar nu, en telkens weer is het verbazend om te zien hoeveel mensen er voor de deur staan.

De zaterdag voor de Start gaat alles de etalage in en begint de voorpret: voorbijgangers verbazen zich over de prijzen en op welk moment je na sluiting op zaterdag ook langskomt, altijd staan er wel mensen met papier en pen lijstjes te maken. Dinsdagochtend is het dan zo ver. Rick en Michel zijn om 6 uur aanwezig en buiten wordt er dan een tafel neergezet met broodjes, thee, koffie en jus d`orange. Als je dan `pas` aan komt zetten heb je weinig kans op de betere koopjes, maar rond 8 uur staan er zo`n tachtig mensen voor de deur, het mottert een beetje en de sfeer is desondanks zoals altijd ontspannen. Er zijn nummertjes uitgedeeld door de diehard die elk jaar weer voor de deur zit en al jaren vaste klant is. Om kwart voor negen gaan de rolluiken omhoog en voel je ineens de spanning onder de menigte. Want uiteraard weet niemand behalve nummer 1 waarmee hij (of zij !) naar huis gaat....

Uitverkoop HiFi Solutions

Er zijn rond de 180 apparaten te verdelen. De kopers worden per vijf binnengelaten en het is: afroepen-pakken-afrekenen en weer met zijn vijven de deur uit.

Onderwijl staan de overigen voor de etalage te turen en hun lijstje bij te werken cq. nummers af te strepen. Rick maakt foto`s van breedlachende kopers die voor weinig iets hebben wat ze normaal niet kunnen of willen betalen. Ok ze zijn wat nat en koud ondanks de koffie en broodjes maar stralen toch uit dat ze blij zijn met hún apparaat! In anderhalf uur is de etalage leeg, is er echt helemaal niets meer te zien dat hier ooit eens 180 apparaten stonden. Voor de deur staan mensen met grote tassen op taxi`s te wachten en binnen... Binnen staat Rick met een grote smile naar zijn winkel te kijken, je kan zien dat ook hij een voldaan gevoel heeft overgehouden. En ook is-ie verbaasd:"dat je zoveel mensen op de been kan krijgen met je winkeltje, dat je zoveel mensen een goed gevoel kan geven, da`s toch wel iets bijzonders." En zo is het!

Uitverkoop HiFi Solutions Uitverkoop HiFi Solutions

MERK

EDITORS' CHOICE