NIEUWSPhilips

Streamium ADSL

Redactie HiFi.nl | 21 december 2003 | Philips
Philips en KPN brengen nog voor de kerst de eerste vrucht van hun breedbandsamenwerking op de markt. Het gaat om een pakket waarmee ook niet-technisch georiënteerde consumenten met een druk op de knop overal in huis draadloos kunnen genieten van muziek via internet. Het pakket is al in diverse grote zaken verkrijgbaar, waaronder Primafoon.

Streamium ADSL

Het pakket bestaat uit:
- een Philips WiFi Microset (Streamium MCi250)
- een KPN ADSL wireless modem/router
- een KPN ADSL wireless PCMCIA kaart
Tot het eind van het jaar kost het pakket 499 euro indien de consument deze producten combineert met een ADSL Comfort abonnement van KPN-dochter Planet Internet.

Het pakket past bij de connected planet visie van Philips die inhoudt dat de consument overal, altijd van al zijn content moet kunnen genieten. Het maakt het mogelijk om met één druk op de internetknop van de radio muziek te laten streamen, waar de radio zich ook in huis bevindt. Hierdoor zijn consumenten nu bevrijd van de beperking dat internetmuziek zoals MP3 en MP3 pro alleen kan worden beluisterd via de PC. Bovendien biedt de bijbehorende microset van Philips een uitzonderlijk hoog audioniveau. Om gebruikers op weg te helpen biedt Philips via my.philips.com eenvoudig te streamen muziekfiles aan als ook hulpmiddelen om overal van internet muziek te halen. Daarbij is het beluisteren van exotische radiostations uit de hele wereld een van de meest bijzondere opties. Ten slotte is het ook mogelijk om draadloos op de PC opgeslagen MP3 en MP3 pro bestanden rechtstreeks te streamen naar de bijgeleverde audiomachine.

Dit aanbod is de eerste stap op weg naar een toekomst waarin consumenten ook gaming en video kunnen streamen naar apparaten die zich waar ook in huis bevinden. Te denken valt aan het spelen van spellen op de plasmatelevisie of het gamen op de televisie in de slaapkamer.

MERK

EDITORS' CHOICE