NIEUWSMarantz

Marantz besturing: Wizz.5 (RC5400)

Redactie HiFi.nl | 22 december 2003 | Marantz

Meer informatie over dit onderstaande produkt kunt u direct opvragen via het volgende telefoonnummer bij Marantz: 040-2507800.

Ingezonden mededeling

Marantz introduceert de Wizz.5 (RC5400), een programmeerbare afstandsbediening die is gebaseerd op de populaire RC5200. Deze eerste uit een verbluffende Wizz-serie van programmeerbare afstandsbedieningen biedt een combinatie van elegante stijl en krachtige functionaliteit. Met de Wizz.5 kunt u een vrijwel onbeperkt aantal A/V-apparaten beheren via de bijbehorende aanpasbare touch screen-gebruikersinterface.

Marantz Wizz RC5400

Als bekroning op haar geheel nieuwe zilveren kleurstelling is de Wizz.5 nu uitgerust met een hoge-resolutie LCD-touch screen met zestien grijstinten, vier keer zoveel als de voorganger van dit model. Door deze ingrijpende upgrade is de gebruikersinterface bijzonder realistisch en aantrekkelijk geworden. Een digitale contrastregeling staat garant voor een optimale schermhelderheid.

De Wizz-it-software die is te downloaden op de site van Marantz ondersteunt de nieuwe PCF-bestandsindeling en is speciaal ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen hun eigen grafische afbeeldingen, indelingen en effecten (inclusief dynamische animaties) te implementeren. Bovendien kan de gebruiker hiermee zelf de achtergrond en de knoppen van de interface definiëren. De Wizz.5 is voorzien van een USB-interface, zodat u de afstandsbediening kunt aansluiten op een PC.

Meer geheugen om meer apparaten te kunnen bedienen

De afstandsbediening heeft geïntegreerde codes voor de bediening van Marantz-apparatuur en kan worden geprogrammeerd voor gebruik met elk ander merk. U kunt ook macro`s definiëren en bewerken voor het met één knop activeren van een hele reeks opdrachten of voor een volledige systeemconfiguratie. De geheugencapaciteit (8 Mb) van deze afstandsbediening is vier maal groter dan die van haar voorganger, waardoor het aantal apparaten dat u met de Wizz.5 kunt bedienen en het aantal eigen macro`s en aangepaste bedieningspanelen dat u hiermee kunt gebruiken aanzienlijk is uitgebreid. De Wizz.5 heeft ook vijftien programmeerbare knoppen voor directe toegang ter vergroting van het gebruiksgemak, een sensor die ervoor zorgt dat de afstandsbediening wordt geactiveerd zodra de gebruiker die oppakt en cursornavigatie waarmee de gebruiker zich snel door de gebruikersinterface kan verplaatsen.

Alles onder controle

De Wizz.5 kan apparatuur op afstand rechtstreeks bedienen met IR-signalen (infrarood), maar kan ook apparatuur in een andere ruimte of in een afgesloten kast bedienen met RF-golven (radiofrequentie), waarmee het bereik van de afstandsbediening aanzienlijk wordt uitgebreid. Hiervoor moet u wel de (optionele) Marantz RX-77 RF extender in uw systeem opnemen. De afstandsbediening wordt geleverd met een oplaadstation en een oplaadbare NiMH-batterij, plus instructies voor de gebruiker in het Engels. De Nederlandse, Franse, Duitse, Italiaanse en Spaanse gebruikershandleidingen kunnen worden gedownload vanaf de website www.marantz.com

MERK

EDITORS' CHOICE