NIEUWSPlinius

Nieuws van Die-is`t Audio


Redactie HiFi.nl | 09 december 2003 | Plinius

HiFi importeur Wie-is`t Audio heeft maar liefst twee primeurs. Aan de ene kant is er het heugelijke nieuws van een rendez-vous van het merk Kora met de Nederlandse markt en aan de andere kant staan de komst van twee nieuwe Plinius versterkers.

Kora.

Kora Explorer 150SB

De producten van de Franse buizenversterker-fabrikant Kora zijn weer in Nederland leverbaar. Het assortiment bestaat uit voorversterkers, eindversterkers, geintegreerde versterkers en een DAC. Kora verbindt de muzikaliteit van buizenversterkers met de extreme precisie en degelijkheid van de constructiewijze die eigen is aan de vliegtuigindustrie. Vlak voor het moment van haar introductie in Nederland heeft Kora een nieuwe geintegreerde versterker op de markt gebracht, de Explorer 150 SB. Vrijwwel direct na haar introductie is deze versterker beoordeeld als Reference in verschillende Franse vakbladen.

 

Plinius

Plinius 9200

Plinius heeft de lijn van geintegreerde versterkers (de 8100 en 8200) onderhanden genomen en voorzien van een nieuwe lay-out. Zij heten nu de 9100 en de 9200. Bovendien zijn er technische verbeteringen doorgevoerd. De 9100 is 125 watt aan 8 ohm en de 9200 is 200 watt aan 8 ohm. Nationaal en internationaal gezien worden deze versterkers zeer positief beoordeeld en behoren tot de hoogste klasse van geintegreerde tramsistor versterkers. Plinius 9200 circuit

EDITORS' CHOICE