NIEUWS

Nieuwe kleuren Tivoli

Redactie HiFi.nl | 08 december 2003 |

Tivoli Audio is beroemd vanwege één model radio, met de toepasselijke naam Model One. Ontsproten uit het brein van onder andere HiFi legende Henry Kloss staat Model One synoniem voor de veertig jaar kennis en ervaring. Sinds het overlijden van Henry Kloss in 2002 heeft de ontwikkeling van Tivoli gelukkig niet stil gestaan.

Tivoli Model Three
Model Three "Classic Walnut" - 298 euro

Zo werden onder andere Model Two, een stereo variant, en Model Three, een hoogwaardige wekkerradio uitgebracht beide met als basis de beroemde broer. Wel werden de meerkanaals technieken van Model Two als uitgangspunt gebruikt voor Model Three, om zo mee te gaan in de wensen van deze tijd.

Tivoli CD
Model Two & CD "Silverblack" - resp. 259 en 298 euro

Een ander opvallend nieuw Tivoli product was de Model CD. Met dezelfde opvallende, compacte verschijning is deze CD speler toch wel uniek. Model CD heeft namelijk geen uitklappende CD la, maar een "auto lader", de belangrijkste functies zitten op het frontpaneel en de speler kan op stroom en 12 volt draaien.

Het nadeel van de Tivoli producten is de beperkte beschikbaarheid van kleuren. Maar voor de Nederlandse markt is er nu goed nieuws, de Model Two, Three, CD, Subwoofer en Dual Alarm speaker zijn vanaf januari 2004 verkrijgbaar in liefst twee nieuwe kleuren: Silver Black en Classic Walnut.


EDITORS' CHOICE