NIEUWSPioneer

HDMI Pioneer plasma`s

Redactie HiFi.nl | 05 december 2003 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux
Pioneer, marktleider en vernieuwer in Plasma TV en DVD technologie, heeft aangekondigd op de nieuwe Plasma TV’s – de PDP-434HDE en de PDP-504HDE de nieuwe normen in digitale interface te hanteren. De nieuwe modellen zijn als allereerste plasmaschermen namelijk uitgerust met een High-Definition Multimedia Interface (HDMI).

Pioneer HDMI plasmascherm

"Met deze nieuwe generatie Plasma TV’s en DVD spelers laat Pioneer haar klanten genieten van de originele video en audio kwaliteit op DVD," zegt Philippe Coppens, Manager Technology & Product InfoManagement department, Pioneer Europe NV. "HDMI is de ideale interface voor de nieuwe digitale omgeving, zoals PDP en DVD. Tot nog toe werd de analoge conversie fase altijd beschouwd als een onpraktische noodzaak," vervolgt Coppens. "De interface laat toe om de reële prestaties van beide technologieën echt naar waarde te schatten. Gebruikers kunnen nu die onvervalste ultieme digitale ervaring ondergaan en genieten van onovertroffen kleuren en geluidseffecten."

PDP-434HDE en PDP-504HDE

Pioneers Pure Vision Plasma TV’s ontsluiten een heel nieuwe entertainmentwereld met onovertroffen multimedia mogelijkheden. Ze combineren uiterst geavanceerde technologie met een fraai en tijdloos design. De Multimedia Ontvanger integreert een zeer hoogwaardige video processing technologie. Op de Pure Vision Plasma TV staat deze technologie garant voor beelden vol leven, voor sterkse contrasten en voor schitterende kleuren.

Pioneer HDMI plasma

Verder geeft de HDMI, geïntegreerd in de Multimedia Ontvanger, een directe high definition digitale overdracht zonder kwaliteitsverlies. Gebruikers krijgen een standvastige, niet-gecompresseerde digitale video en audio kwaliteit uit een oorspronkelijke bron. Dezelfde techniek is ook al toegepast bij de twee nieuwe DVD spelers van het merk, die dan ook de perfecte match vormen met het systeem.

HDMI of DVI?

Pioneer heeft er het volste vertrouwen in dat HDMI dé ideale digitale gebruikersinterface is voor het bewerken van niet-gecompresseerde digitale videobeelden. DVD spelers enkel voorzien van een DVI output, geven niet de bijkomende in HDMI geïntegreerde mogelijkheden, digitale audio bijvoorbeeld met gebruik van slechts één kabel.

Bovendien biedt HDMI nog omgekeerde compatibiliteit: HDMI-naar-DVI kabels kunnen gebruikt worden om de output van een HDMI player te koppelen aan een display / projector met enkel een DVI (met HDCP content protection support) input connector. Audio wordt echter niet getransfereerd. Tot besluit, dank zij verbeterde specificaties (en een betere connector) zal HDMI ook meer flexibiliteit kunnen bieden dan DVI op het vlak van kabellengte.


EDITORS' CHOICE