NIEUWSPanasonic

Drie Panasonic LCD`s


Redactie HiFi.nl | 08 december 2003 | Panasonic

Van alle electronica giganten is het lange tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van LCD schermen van Panasonic. Maar de laatste tijd duiken er steeds meer producten vanuit de Matsushita fabrieken op, met deze vloeibare beeldtechniek. Zo werden deze week liefst drie nieuwe TV`s in Engeland gepresenteerd.

Panasonic LCD televisie

Alle drie de modellen behoren tot de LA serie, maar bevatten wel wat nieuwe formaten. Met een 20, 17 en 14 inch voegt Panasonic drie 4:3 LCD televisies toe om met de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied snel marktaandeel te veroveren. Eén van die nieuwe technieken is LCD AI, een combinatie van Active Contrast Control en Active Light Control, waardoor het beeld meer levensecht is en de puurheid van de kleuren wordt verbeterd.

Een andere nieuwe vinding die is toegepast heeft een positief resultaat op de verwerking van beelden met een hoge snelheid. Met onder andere het Pixel Controller systeem behalen de schermen een indrukwekkende 16 MSec als verwerkingstijd en vervormen beelden niet ongeacht eventueel andere aspect ratio`s (16:9 of 4:3). De twee grootste modellen hebben verder nog een sterk staaltje geluid aan boord, voor een basrijk en vol geluid. Deze modellen zijn ook per december beschikbaar, het kleine broertje laat een maandje langer op zich wachten.

EDITORS' CHOICE