Primeur Sound Gallery

Redactie HiFi.nl | 25 november 2003 | Marantz

Sound Gallery in Groningen heeft de Nederlandse primeur van een uniek versterkers duo van Marantz. Als eerste winkel hebben zij namelijk de nieuwe Marantz SC 7 S1 Voorversterker en de Marantz MA 9 S1 mono eindversterkers klaar voor demonstratie. Dit zijn de ultieme voor en eindversterkers van Marantz.

Marantz SC-7

In feite zijn de twee versterkers de wedergeboorte van de ultieme Marantz modellen, de Model 7 en Model 9. Meer dan 40 jaar geleden hadden deze twee apparaten een dusdanige invloed op de markt dat de naam Marantz als hoogwaardige fabrikant meteen vast stond. De modellen combineerden een origineel circuit met rationeel denken en oog voor design. Volgens Marantz waren het zelfs deze apparaten die de muziek hebben gebracht waar het nu is.

De hergeboorte met de SC 7 S1 en de MA 9 S1 is niet voor de nostalgie, maar van belang in dit digitale tijdperk. Het distinctieve karakter van de 7 en 9 zijn bewaard gebleven in hun opvolgers en elk van de twee modellen haalt alles uit het muzikale potentieel van bijvoorbeeld SACD en is klaar voor toekomstige formaten. Een aantal verbeteringen zijn:

  • het verbeteren van de kanaal scheiding bij hoge frequenties
  • significante vermindering van "cross talk"
  • mogelijkheid tot het verwerken van hoge snelheidssignalen

Sound Gallery nodigt u van harte uit om deze twee meesterwerken te komen bekijken, maar vooral te beluisteren.

MERK

EDITORS' CHOICE