NIEUWS

Nieuw van Gryphon Audio

Redactie HiFi.nl | 17 oktober 2003 |

De slanke lijnen, het lage profiel en de stijlvolle mix van metaalwerk en glanzend acryl in het buitenste ontwerp van de Fryphon Mikade CD speler is een subtiele verwijzing naar de geavanceerde technologie die aan de binnenkant is verborgen. De Mikado is opgebouwd rond een zwaar gemodificeerde Philips CD-Pro 2 transport systeem. Het compleet metalen frame laat de CD, die van bovenaf wordt ingeladen, als het ware zweven.

Gryphon NY

Het meest innovatieve deel is de digitale sectie, waar vier tweekanaals D/A converteerders zorgen voor de optimale condities voor zowel het analoge als digitale circuit. Voeg daar de zelf ontwikkelde asynchrone sample rate conversie technologie, die alweer aan de derde generatie toe is, en er onstaat een reproductie van CD muziek die ongekend is. Volgens de fabrikant is deze weergave zelfs zo goed, dat het de concurrentie aandurft met SACD en DVD-Audio.

Gryphon CD6

De filosofie van Gryphon houdt ook rekening met een verdere ontwikkeling van CD technologie. Volgens oprichter Flemming E. Rasmussen is de CD technologie nog niet volwassen gegroeid. Met de Mikade behoedt Gryphon de muziekliefhebbers van dure investeringen in SACD of DVD Audio titels die af te spelen zijn op gewone apparatuur. Doordat de digitale audio sectie modulair is opgebouwd is het nieuwe model ook nog eens toekomstvast en kunnen upgrades worden toegepast.

Gryphon CD1

De Gryphon Mikado is gebouwd om te voldoen aan de prestaties en het uiterlijk vertoon van de luidsprekers en versterkers die het merk maakt. De complete line-up van het merk is nu indrukwekkend en Gryphon Audio is een van de weinige high-end merken die een compleet systeem bieden op dit niveau.

Gryphon is (nog) niet vertegenwoordigd in Nederland...


EDITORS' CHOICE