LG grootste plasma


Redactie HiFi.nl | 20 oktober 2003 | LG Electronics

Voorlopig zal het scherm nog wel niet in Nederland te koop zijn, maar bezoekers van de onlangs gehouden Korea Electronics Show in Seoul waren getuige van de wereldprimeur van het grootste plasmascherm.

LG 76 inch plasmaLG Electronics heeft de eer om voor het eerst een 76 inch model, dat is zo`n twee meter aan beelddiagonaal, te hebben vervaardigd. In de Zuidkoreaanse hoofdstad stond een prototype met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Net zoals de "kleinere" plasmaschermen van het merk is de grote broer bedoeld voor het weergeven van televisie beelden.

Met de presentatie troeft LG het Koreaanse Samsung in het eigen land af. Samsung bracht in mei een 70 inch scherm voor het voetlicht en na het 71 inch model van LG in juli bewijst het bedrijf wederom vooruit te lopen in de ontwikkeling. De onthulling moet de doelstelling om in 2005 25 procent van de wereldmarkt in handen te hebben een duwtje in de rug geven, samen met de onlangs geopende tweede lijn en de op stapel staande derde lijn.

Wanneer het 76 inch scherm beschikbaar wordt is nog niet bekend en waar dit stopt, ook nog niet.

EDITORS' CHOICE